İstanbul
Kapalı
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,5415 %0.11
55,5927 %-0.11
6.620,26 %-0.22
82.188,51 %0.78
Muhalif. Karadeniz’deki 4 şehirde 160 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor

Karadeniz’deki 4 şehirde 160 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor

Karadeniz’deki 4 şehirde 160 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor
Okunma Süresi: 2 dk

TRABZON (AA) Rize, Artvin, Gümüşhane ve Trabzon'da kar nedeniyle 160 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı.

Rize'de kardan dolayı İkizdere'de 29, Çayeli'nde 9, Çamlıhemşin'de 8, Ardeşen'de 6 ve Fındıklı'da 1 olmak üzere 53 köye ulaşım sağlanamıyor.

İl Özel İdaresi ekipleri, iş makineleri yardımıyla karla mücadele çalışmalarına devam ediyor.

Karayolları ekipleri ise İkizdere ilçesindeki Ovit Dağı Tüneli bölgesi ve turizm merkezi Ayder'de ulaşımın aksamaması için yolları temizleyip buzlanmaya karşı tuzlama yapıyor.

Trabzon

Trabzon'da kar yüksek kesimlerde etkisini gösterdi.

Yağış dolayısıyla Araklı, Arsin, Çaykara, Hayrat, Köprübaşı ve Sürmene ilçelerinin yüksek kesimlerindeki 24 mahallenin yolu ulaşıma kapandı.

Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım, Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı ile ilçe belediyelerinin ekipleri, yolları ulaşıma açmak için çalışmalarını koordineli şekilde sürdürüyor.

Büyükşehir Belediyesinin sosyal medya hesabından, iş makinesi operatörlerinin Karadeniz müziği eşliğinde yürüttükleri karla mücadele çalışmalarına ilişkin paylaşılan video dikkati çekti.

Artvin

Artvin'de iki gündür devam eden karın ardından 77 köy yolu ulaşıma kapandı.

Yağış yüzenden Şavşat'ta 41, Yusufeli'nde 16, Ardanuç'ta 11, Borçka'da 6 ve merkez ilçede 3 olmak üzere 77 köyle ulaşım sağlanamıyor.

İl Özel İdaresi ekipleri, kapalı yolların açılması için çalışmaya devam ediyor.

ŞavşatArdahan kara yolundaki Sahara Geçidi'nde etkili olan kar nedeniyle trafikte aksama yaşanmaması için Karayolları ekipleri, kar küreme ve tuzlama çalışması yapıyor.

Kentin en önemli turizm merkezlerinden Atabarı Kayak Merkezi'nde de kar kalınlığı 30 santimetreye ulaştı.

Gümüşhane

Gümüşhane'de kar dolayısıyla 6 köy yolu ulaşıma kapandı.

İl Öze İdaresi ekipleri, Torul ve Kürtün ilçelerinde kar ve tipi nedeniyle kapanan 3'er köyün yollarında çalışmalarını sürdürüyor.

Ekiplerin, yol açma çalışmalarında cenaze ve diyaliz hastası olan köylere öncelik verdiği de aktarıldı.

Giresun

Giresun'un önemli turizm merkezleri arasında yer alan Kümbet Yaylası'nda kar kalınlığı 45 santimetreye ulaştı.

Dün etkili olan kar yağışı sonrası Dereli ilçesinde yer alan 1700 rakımlı Kümbet Yaylası'nda güzel görüntüler oluştu.

Yayladaki ladin ve köknar ağaçlarını kaplayan kar örtüsü drone ile görüntülendi.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız