İstanbul
Parçalı az bulutlu
21°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,1791 %0.08
55,4009 %-0.02
6.542,72 %-0.76
85.331,75 %0.48
Muhalif. Karabük’te ”Saha Uzantılı TAMP Deprem Tatbikatı” yapıldı

Karabük’te ”Saha Uzantılı TAMP Deprem Tatbikatı” yapıldı

Karabük’te ”Saha Uzantılı TAMP Deprem Tatbikatı” yapıldı
Okunma Süresi: 2 dk

KARABÜK (AA) Karabük'te Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) öncülüğünde "Saha Uzantılı TAMP Deprem Tatbikatı" gerçekleştirildi.

AFAD koordinasyonunda Safranbolu ilçesindeki Kadıbükü köyü yakınlarından geçen derede yapılan tatbikata jandarma, itfaiye, UMKE, İl Sağlık Müdürlüğü, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekipleri ile doğal gaz ve elektrik dağıtım şirketlerinde görevli personel katıldı.

Tatbikat senaryosu gereği merkez üssü Safranbolu olan 6,4 büyüklüğünde depremin ardından ekipler harekete geçirildi. Kentteki kurumlar ve sivil toplum kuruluşlarına bağlı arama kurtarma ekipleri bölgeye sevk edildi.

Kadıbükü Köprüsü yakınlarında atıl durumdaki 2 varilden gaz kokusu geldiği ve duman çıktığı bilgisi üzerine bölgeye gerekli ölçümleri yapmak üzere AFAD KBRN ekibi yönlendirildi. Yangın, yapılan ölçüm sonrası herhangi bir olumsuz bulguya rastlanmaması üzerine itfaiye ekiplerince söndürüldü.

Depremin ardından zarar gören Kadıbükü Köprüsü'ndeki otomobilde mahsur kalan bir kişi AFAD ekiplerince bot yardımıyla kurtarılarak sağlık ekiplerine teslim edildi.

Araç Çayı'nın kenarındaki kamelyanın çökmesi sonucu mahsur kalan 2 kişi ile otomobil içinde akıntıya kapılması sonrası Kadıbükü Köprüsü ayaklarında mahsur kalan 1 kişi AFAD ekiplerince halat yardımıyla kurtarıldı.

Depremin ardından bağ evi olarak kullanılan bir binanın yıkıldığı ve enkazda 1 kişinin mahsur kaldığı ihbarı üzerine olay yerine UMKE ve jandarma ekipleri gönderildi. Jandarma arama kurtarma köpeğince yeri tespit edilen kişi, AFAD ekiplerince kurtarılarak sağlık ekiplerine teslim edildi. Depremzedenin çıkarılmasının ardından enkazda çıkan yangın ise itfaiye ekiplerince söndürüldü.

AFAD İl Müdürü Gazanfer Erbay, tatbikatın ardından gazetecilere, Deprem Haftası dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

Türkiye'de çok sık deprem yaşandığına dikkati çeken Erbay, "Depremlere karşı her zaman hazırlıklı olmalıyız. Etkin ve hızlı müdahale için bu tür tatbikatlar yapıyoruz. Böylece müdahale gücümüzü pekiştiriyoruz." dedi.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız