İstanbul
Kapalı
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,4216 %0.04
55,5439 %0.68
6.590,65 %1.08
82.202,00 %0.25
Muhalif. Kanadalı insani yardım kuruluşu depremzedeler için 1,6 milyon dolar yardım topladı

Kanadalı insani yardım kuruluşu depremzedeler için 1,6 milyon dolar yardım topladı

Kanadalı insani yardım kuruluşu depremzedeler için 1,6 milyon dolar yardım topladı
Okunma Süresi: 2 dk

TORONTO (AA) Merkezi Kanada'nın başkenti Ottawa’da bulunan ve faaliyetlerine 1979 yılında başlayan Human Concern International (HCI), Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından başlattığı kampanyada 1,6 milyon Kanada doları (22,5 milyon TL) rakamına ulaştı.

Kampanyanın Koordinatörü Husam Helal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, deprem haberinin Kanada’ya ulaşmasının ardından kendileri ile diğer Müslüman topluluk ve kuruluşların hemen çalışmalara başladığını söyledi.

Türkiye ve Suriye’de birçok arkadaşı olduğunu hatırlatan Helal, "Onların bir kısmı da bazı aile üyelerini kaybettiler. Bu acı kalbimize dokundu. Hepsinin acısını yüreğimizde hissediyoruz. Acınız acımızdır. Biz bir vücuduz." dedi.

Helal, "HCI olarak ilk etapta bilgi topladık ve ardından kampanyamızı başlattık. Şu an itibarıyla 1,6 milyon dolar toplandı. Buradaki Müslüman toplum çok hassas ve bağışlar devam ediyor." ifadesini kullandı.

Bağışların Türkiye ve Suriye'ye ulaştırılması için Uluslararası Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneği ONSUR ve AFAD ile işbirliği yaptıklarını anlatan Helal, "Yardımı bu kuruluşlar aracılığıyla yolluyoruz. Bağışlar, acil ihtiyaçlar, barınma, sağlık, yiyecek ve giyim gibi neye ihtiyaç varsa oraya harcanacak. Aynı şekilde, Suriye’deki ekibimiz de oradaki kardeşlerimize yardım ulaştıracak’" diye konuştu.

Kanada’daki Türkiye Büyükelçiliği ve diğer temsilciliklerle temas halinde olduklarını ifade eden Husam Helal, birçok insani yardım kuruluşunun hem sahada hem Kanada genelinde çalıştığına işaret ederek, "Biz bu yardımlara, öyle 1 hafta veya 10 gün değil, bu felaketin yaraları sarılana, yıkılan yerler yeniden inşa edilene kadar devam edeceğiz" dedi.

Helal, "Öyle tahmin ediyorum haberiniz yayınlandığında bağış miktarı 2 milyon dolara ulaşacak" ifadesini kullandı.

HCI, 2022 yılının son haftasında ünlü oyuncu Engin Altan Düzyatan’ı davet ettiği Ertuğrul Gecesi’nde de Afrika ve Asya’daki bazı ülkeler ile Kanada’nın kırsal kesimlerinde yaşayan Yerli kabilelerin temiz içme suyuna erişimleri için 3,4 milyon Kanada doları bağış toplamıştı.


Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız