İstanbul
Kapalı
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,4236 %0.04
55,5878 %0.76
6.605,03 %1.30
81.045,51 %-2.88
Muhalif. Kahraman köpek Proteo’nun heykeli Sarıyer’deki parka dikilecek

Kahraman köpek Proteo’nun heykeli Sarıyer’deki parka dikilecek

Kahraman köpek Proteo’nun heykeli Sarıyer’deki parka dikilecek
Okunma Süresi: 2 dk

İSTANBUL (AA) Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Meksika'dan gelen arama kurtarma ekibiyle Adıyaman'da görev yaparken ölen "Proteo" adlı köpeğin heykeli, Sarıyer'deki bir parka dikilecek.

Sarıyer Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, 2011 Van depreminde arama kurtarma çalışması yaparken yaşamını yitiren Japon yardım gönüllüsü Dr. Atsushi Miyazaki'nin adını taşıyan parkta, Miyazaki ve kahraman köpek Proteo için anma töreni düzenlendi.

Törene, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Hindistan'ın İstanbul Başkonsolosu Sudhi Choudhary, Meksika'nın İstanbul Başkonsolosu Isabel Arvide, Japonya'nın İstanbul Başkonsolosu Kasahara Kenichi ve Sarıyer Belediyesi Sivil Savunma Ekibi katıldı.

Anma töreninde konuşan Genç, 80 ülkeden yaklaşık 10 bin kişinin arama kurtarma çalışmalarından sağlık alanındaki faaliyetlere kadar çok farklı şekilde depremzedelere yardım ettiğini kaydetti.

Dayanışmanın uluslararası boyuta taşındığını vurgulayan Genç, şöyle devam etti:

"Tıpkı 2011'de yaşadığımız Van depremi gibi. Japon yardım gönüllüsü Atsushi Miyazaki, işte o depremde yıkılan Bayram Oteli'nin enkazında kalarak hayatını kaybetti. Gayretli çalışmaları ve sevecenliğiyle bölge halkının büyük sevgisini kazandı. Binlerce vatandaşımızı kaybettiğimiz bu deprem için Proteo, kilometrelerce uzaktan, Meksika'dan geldi. Hiç tanımadığı bu topraklarda kendi sıcaklığıyla insanlarımızın sıcaklığını birleştirerek, enkaz altından vatandaşlarımızı kurtarmaya geldi ve başardı da. Fakat yaşı, yorgunluğu, yolun uzunluğu da eklenince burada yaptı son görevini. Proteo da şimdi vefa borcumuz olan isimlerden bir tanesidir. Parkımızda onun da heykeline yer vermek istiyoruz."

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız