İstanbul
Parçalı bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,5341 %0.11
55,8461 %0.36
6.660,09 %0.38
82.276,00 %1.59
Muhalif. Gönüllü eğiticiler dezenformasyonla mücadele için eğitim verecek

Gönüllü eğiticiler dezenformasyonla mücadele için eğitim verecek

Pilot il seçilen Edirne’de, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Bölge Müdürlüğünce verilecek eğitimde, sosyal medyanın doğru kullanımı ve dezenformasyon direnci oluşturmak amacıyla bilgiler aktarılacak

Gönüllü eğiticiler dezenformasyonla mücadele için eğitim verecek
Okunma Süresi: 3 dk

EDİRNE (AA) Edirne'de, 2023 yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı çerçevesinde bilgi kirliliği, yalan haber ve kara propagandaya karşı "Dezenformasyon ile Mücadele Kurumlar Arası İşbirliği" protokolü imzalandı.

Edirne Valiliği himayesindeki proje, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Edirne Bölge Müdürlüğü, İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Yeşilay Derneği Edirne Şubesince yürütülecek.

Dezenformasyona karşı daha az dirençli olan ve sosyal medyaya en fazla maruz kalan gençleri, farklı öğrenme yöntemlerini bir arada kullanarak bilgilendirmek ve daha sorumlu bir medya okuyucusu ve sosyal medya kullanıcısı olunması konusunda farkındalık uyandırmak, dijital mecrada dezenformasyonla mücadele etmek amacıyla başlatılan proje kapsamında, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Edirne Bölge Müdürlüğü tarafından Gençlik Merkezi üyesi ve Yeşilay gönüllüsü 25 gence bir hafta "Gönüllü eğitici eğitimi" verilecek.

Eğitimi başarıyla tamamlayan gönüllüler 1429 yaş aralığındaki vatandaşlara bilgi aktaracak.

Pilot il Edirne

Proje kapsamında pilot il seçilen Edirne'de protokol imzalandı.

Edirne Valisi Kürşat Kırbıyık, Valilikte düzenlenen imza programında yaptığı konuşmada, projenin kısa sürede tüm Türkiye'de uygulanacağını öngördüklerini söyledi.

Dezenformasyonla mücadele kapsamında kentte önemli bir adım atıldığının altını çizen Kırbıyık, şunları kaydetti:

"Son yıllarda popüler konulardan biri sosyal medya okuryazarlığı. Yani nasıl biz çocuklarımızı örgün eğitimle okullara alıp birinci sınıfta alfabeyi öğretip okuryazar yapıyorsak sosyal medyanın da böyle bir yönü var. Çünkü zaman zaman şunu hep birlikte görüyoruz. Bazen masumane başlıyor. Bazen vicdan amaçlı, bazen farklı nedenlerle...

Art niyetli suç işleme kayıtları da dahil olmak üzere her boyutuyla yalanın, gerçeğin çok ötesine hızlı bir şekilde taşınabildiğini görüyoruz. Bunun önüne geçmek hepimizin sorumluluğu. Sadece kamusal alandakilerin değil vatandaşlarımızın da, bizlerin de sorumluluğu var. Bu alanda, toplumu ve gençlerimizi bilinçlendirmek adına projenin çok faydalı olacağına inanıyorum."

Kırbıyık, proje taraflarına teşekkür etti.

"Edirne örneği tüm Türkiye'ye yayılacak"

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Edirne Bölge Müdürü Uğur Ülgen de proje hakkında bilgi verdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi uzmanı Ümmühan Yücel ise dezenformasyonla mücadelenin hem bireysel hem devletler nezdinde topyekun mücadele edilmesi gereken bir alan olduğunu söyledi.

Yücel, öğrencileri, sosyal medyada beğeni ya da retweet yaparken "bu doğru olabilir" ya da "bu doğru olmayabilir" düşünce koridorunda bırakmayı amaçladıklarını kaydetti.

Projenin sonuçlarını değerlendireceklerinin altını çizen Yücel, "Bilimsel olarak bu projenin eksikleri neler, hangi konuda desteklenmeli, sonuçlar nasıl daha iyileştirilebilir. Bilimsel olarak bunlar analiz edilecek ve inşallah Edirne örneği tüm Türkiye'ye yayılacak, umudumuz bu. Buranın bir başlangıç olduğunu söyleyebilirim." dedi.

Konuşmaların ardından protokol; Ülgen, İl Milli Eğitim Müdür Dr. Önder Arpacı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Selim Ak ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti Edirne Şube Başkanı Müzekka Bayrak tarafından Vali Kırbıyık'ın oluruyla imzalandı.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız