İstanbul
Açık
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,3616 %0.17
55,3837 %-0.12
6.557,38 %0.17
81.713,11 %-1.82
Muhalif. Gazzeli çocuklardan, ”Dünyadaki başka çocuklar gibi yaşam hakkı istiyoruz” çağrısı

Gazzeli çocuklardan, ”Dünyadaki başka çocuklar gibi yaşam hakkı istiyoruz” çağrısı

Filistinli Yara ezZeharine: ”Biz çocuklar olarak kendimizi Gazze’de büyük bir hapishanenin içinde gibi hissediyoruz. Güven içinde yaşam hakkı, dolaşım ve seyahat özgürlüğünden mahrumuz”

Gazzeli çocuklardan, ”Dünyadaki başka çocuklar gibi yaşam hakkı istiyoruz” çağrısı
Okunma Süresi: 2 dk

GAZZE (AA) Abluka altındaki Gazze Şeridi'nde Filistinli çocuklar, uluslararası topluma, dünyadaki diğer çocuklar gibi kendilerine de aynı yaşam hakkının verilmesi çağrısında bulundu.

Gazze Şeridi'ndeki Filistinli çocuklar, Gazze'deki Çocuk Koruma Ağının çağrısıyla, kentteki Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) genel merkezi önünde gösteri düzenledi.

Gösteride,17 yıldır devam eden İsrail kuşatması nedeniyle ihlal edilen temel haklarını talep eden çocuklar, "Dünyadaki diğer çocuklar gibi yaşama hakkımız var", "Gazze'de açlık çeken çocuklar en temel insan hakları standartlarından mahrum bırakılıyor" ve "Gazze Şeridi'ndeki çocukların gıda güvenliğini tehdit etmeye hayır" yazılı pankartlar taşıdı.

Filistinli çocuklar, Gazzeli çocukların haklarının korunması gerektiği konusunda uluslararası topluma hitaben bir mesajı da UNICEF yönetimine iletti.

İsrail cezaevindeki Filistinli çocukların serbest bırakılması çağrısı

Filistinli çocuklardan Yara ezZeharine, gösteride yaptığı açıklamada, Gazze'nin ve burada yaşayanların haklarının korunmasını ve mesajlarının tüm ülkelere ulaştırılmasını istedi.

Uluslararası toplumdan, İsrail cezaevlerinde psikolojik ve fiziksel şiddete maruz kalan çocuk tutukluların serbest bırakılması için İsrail'e baskı yapılmasını talep eden Zeharine, şöyle devam etti:

"Biz çocuklar olarak kendimizi Gazze'de büyük bir hapishanenin içinde gibi hissediyoruz. Güven içinde yaşam hakkı, dolaşım ve seyahat özgürlüğünden mahrumuz."

Filistinli Mira Müşteha da "Buradan tüm ülkelere sesleniyorum. Bizi, sürekli yaşadığımız bu savaş ve çatışmalardan kurtarsınlar. Biz de dünyadaki diğer çocuklar gibi savaş ve çatışmadan uzak bir hayat yaşamak istiyoruz." dedi.

Filistin Kurtuluş Örgütüne (FKÖ) bağlı Esirler Heyetine göre, İsrail hapishanelerinde şu an 38'i kadın, 170'i çocuk ve 24'ü kanser hastası olmak üzere yaklaşık 5 bin 200 Filistinli tutuklu bulunuyor.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız