İstanbul
Kapalı
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,4230 %0.04
55,5585 %0.71
6.589,31 %1.05
81.135,14 %-1.12
Muhalif. Erzurum’da usta öğretici ve gönüllüler depremzedelere uyku tulumu üretiyor

Erzurum’da usta öğretici ve gönüllüler depremzedelere uyku tulumu üretiyor

Erzurum’da usta öğretici ve gönüllüler depremzedelere uyku tulumu üretiyor
Okunma Süresi: 2 dk

ERZURUM (AA) Erzurum'un Horasan ilçesindeki usta öğretici ve gönüllüler, depremzedeleri soğuktan korumak için kış şartlarına dayanıklı uyku tulumları üreterek deprem bölgesine gönderiyor.

Horasan Halk Eğitimi Merkezi'nde görev yapan 4 usta öğretici ve 10 gönüllü kursiyer, merkez bünyesindeki iki atölyede günde yaklaşık 50 uyku tulumu üretiyor.

Merkezde üretilen uyku tulumları, yardım tırlarıyla deprem bölgelerine sevk ediliyor.

Usta öğretici Arzu Uykur, AA muhabirine, deprem bölgelerindeki yaşanılanlara karşı duyarsız kalamadıklarını söyledi.

"Türkiye tek yürek" sloganıyla başlatılan yardım kampanyasına merkez olarak destek verdiklerini dile getiren Uykur, "Evlerinde dikiş bilip koşarak bize desteğe gelen gönüllülerimizle hummalı bir çalışma başlattık. Çadırlarda soğuk havada kalan depremzedeler için uyku tulumu üretiyoruz. Elimizden geldikçe çalışmalarımızı yoğun olarak sürdürüyoruz. Yardım ve desteklerinden dolayı emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz." dedi.

Gönüllülerden Tuba Çimen de deprem bölgesindeki çadırlarda soğuk havaya rağmen barınmaya çalışan vatandaşlar için yoğun mesai harcayarak uyku tulumu ürettiklerini aktardı.

Ebru Karaman ise depremzedeler için uyku tulumu üretimine destek vermek için gönüllü çalıştıklarını, depremzedelerin yardımına koşmanın bir insanlık vazifesi olduğunu belirtti.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız