İstanbul
Kapalı
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,3932 %0.02
55,4295 %0.12
6.610,98 %0.06
83.785,83 %0.31
Muhalif. Erzurum ve Iğdır’da İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarına tepki

Erzurum ve Iğdır’da İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarına tepki

Erzurum ve Iğdır’da İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarına tepki
Okunma Süresi: 2 dk

ERZURUM (AA) Erzurum ve Iğdır'da cuma namazı sonrası bir araya gelen vatandaşlar, İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına tepki gösterdi.

Erzurum'da cuma namazı sonrası Lalapaşa Camisi'nin bahçesinde ellerinde Filistin bayrakları ve pankartlarla bir araya gelen sivil toplum kuruluşu temsilcileri, dernek üyeleri ve vatandaşlar, İsrail'in saldırılarını lanetledi.

Grup adına basına açıklaması yapan Abdurrahman İkinci, İslam coğrafyasına yönelik gerçekleştirilen saldırıların tahammül eşiğini aştığını söyledi.

Her ramazan ayında Kudüs’te Mescidi Aksa’ya ve ibadet edenlere saldırılar düzenlendiğini hatırlatan İkinci, şöyle konuştu:

"İlk kıblemiz Mescidi Aksa 1948 yılından beri terörist İsrail’in işgali altındadır. Bu işgal ve zulümlerle 1948 yılından beri Müslümanların izzeti, namusu ve özgürlüğü de işgal altındadır. Siyonist İsrail’e karşı birlik çağrımız, tepkilerimiz, açıklamalarımız harekete geçmesi gereken herkes harekete geçinceye kadar devam edecektir. Mescidi Aksa ilk kıblemizdir, onurumuzdur. Kudüs Müslümanlarındır, Müslümanların kalacaktır. İsrail işgalcidir ve Filistin’de bir karış toprağı yoktur. Kimse bizden işgalci İsrail’in varlığına alışmamızı beklemesin. Zafer İslam’ındır, zafer yakındır."

Grup, tekbirler ve İsrail aleyhinde sloganlar atarak dağıldı.

Iğdır

Iğdır'da da cuma namazı çıkışında toplanan kalabalık, İsrail'in saldırılarını kınadı.

Vatandaşların yanı sıra sivil toplum örgütlerinin de katıldığı programda, kalabalık adına konuşan MemurSen Şube Başkanı Erkan Çiğdem, İsrail işgalinin sona ermesi ve tekrarlanmaması için bölgedeki dinamiklerin ortak bir tepki vermesini sağlayacak insani, siyasi ve diplomatik girişimler yapılması gerektiğini belirtti.

Mescidi Aksa ile Kudüs'ün bir ümmet ve aynı zamanda insanlık meselesi olduğunu vurgulayan Çiğdem, "Terör devleti İsrail'in Mescidi Aksa'yı hedef alan saldırıları ve faşizan uygulamaları karşısında tüm dünyayı, insan hakları örgütlerini, Türkiye ve İslam dünyasındaki sivil toplum kuruluşlarını, tüm Türkiye halkını Filistin'le dayanışma içinde olmaya ve bu mukaddes mekanı korumaya, bu hususta işbirliği içinde olmaya çağırıyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız