İstanbul
Az bulutlu
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,1791 %0.08
55,4009 %-0.02
6.542,72 %-0.76
84.908,47 %-2.27
Muhalif. ”Enerjisini atsın” diye yönlendirildiği halterde dünya ve Avrupa şampiyonu oldu

”Enerjisini atsın” diye yönlendirildiği halterde dünya ve Avrupa şampiyonu oldu

Bartın’da hareketli yapısından dolayı ortaokulda okul müdürünün tavsiyesiyle haltere başlayan Kaan Kahriman’ın bundan sonraki hedefi olimpiyat şampiyonluğu 19 yaşındaki milli halterci Kaan Kahriman: ”Hedefim, bu yıl Avrupa ve dünya şampiyonalarında altın madalya kazanarak, gittiğim ülkelerde Türk bayrağını dalgalandırıp İstiklal Marşı’nı okutmak. En büyük hedefim, 2028 Olimpiyatları’na katılarak altın madalyayla dönmek. Şu anda tüm hazırlıklarım 2028 Olimpiyatları’nda şampiyon olmak üzerine”

”Enerjisini atsın” diye yönlendirildiği halterde dünya ve Avrupa şampiyonu oldu
Okunma Süresi: 3 dk

BARTIN (AA) SELİM BOSTANCI Ortaokul öğrencisiyken "yaramaz" diye enerjisini atması için okul müdürü tarafından yönlendirildiği halterde dünya ve Avrupa şampiyonlukları elde eden Kaan Kahriman, başarısını olimpiyat şampiyonluğuyla taçlandırmak istiyor.

Küçükken hareketli yapısıyla dikkati çeken Bartın Üniversitesi (BARÜ) Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi 19 yaşındaki Kaan Kahriman, 11 yaşında haltere başladı.

Kaan, azmi ve yeteneği sayesinde haltere başladıktan 3 ay sonra Minikler Türkiye Şampiyonası'nda birinci oldu.

Sonraki süreçte katıldığı ulusal müsabakalarda Türkiye şampiyonluğu dahil çeşitli dereceler elde ederek milli takıma seçilen Kaan Kahriman, uluslararası arenada da başarı gösterdi.

Yunanistan'da 2022 yılında düzenlenen Gençler Dünya Şampiyonası ile son olarak şubatta Bulgaristan'da gerçekleştirilen Avrupa Halter Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Kaan Kahriman'ın bundan sonraki hedefi, olimpiyat şampiyonluğuna ulaşmak.


"Spora başladıktan sonra yaramazlığım geçti"


Kaan Kahriman, AA muhabirine, haltere başlama serüveninden bahsederek, spora başladıktan sonra yaramazlığının geçtiğini ve daha çok sosyalleştiğini söyledi.

Bartın Üniversitesinin spor salonlarında antrenörlerinin gözetiminde yoğun bir programla organizasyonlara hazırlandığını aktaran Kaan, hedefinin bu yıl düzenlenecek uluslararası şampiyonalarda da altın madalyaya ulaşmak olduğunu kaydetti.

Kaan Kahriman, son olarak Bulgaristan'da düzenlenen Avrupa Halter Şampiyonası'nda altın madalya kazandığını dile getirerek, "Oradaki duyguyu kimseye anlatamam. İstiklal Marşı okunurken karnımda kelebekler uçuştu." diye konuştu.

Uluslararası müsabakalarda elde ettiği başarılarla gururlandığını belirten Kaan, "Son şampiyonada kendime inanamadım ve çok sevindim. Ama oradaki asıl hedefim, rekor kırıp şampiyon olmaktı. Hedefim, bu yıl Avrupa ve dünya şampiyonalarında altın madalya kazanarak gittiğim ülkelerde Türk bayrağını dalgalandırıp İstiklal Marşı'nı okutmak. En büyük hedefim, 2028 Olimpiyatları'na katılarak altın madalyayla dönmek. Şu anda tüm hazırlıklarım 2028 Olimpiyatları'nda şampiyon olmak üzerine." ifadelerini kullandı.

Kaan Kahriman, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın, Bulgaristan'da elde ettiği başarıdan dolayı kendisini tebrik etmesinin motivasyonunu artırdığını sözlerine ekledi.


"Üniversitemizde sporcularımıza yapılan ciddi yatırım var"


BARÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Demirhan ise 986 öğrencisi bulunan fakülteden şu ana kadar 159 öğrenciyi milli sporcu olarak mezun ettiklerini, 127 öğrencinin de milli sporcu olarak eğitim öğretimlerine devam ettiğini söyledi.

Demirhan, iki öğrencinin de 2024 Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil edeceğini aktararak, "Üniversitemizde son 56 yıldır sporcularımıza yapılan ciddi yatırım var. Rektörümüz Prof. Dr. Orhan Uzun, sporu gençlerimiz için önemli bir yatırım olarak görüyor. Bu anlamda gençlerimizi gerek psikolojik gerekse eğitim olarak destekliyor. Hem bu destek hem de öğrencilerimizin gayretleriyle başarılar da geliyor." diye konuştu.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız