İstanbul
Parçalı bulutlu
21°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,1861 %0.08
55,4467 %0.47
6.593,31 %0.79
86.226,00 %0.10
Muhalif. Edirne’de İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları sessiz yürüyüşle protesto edildi

Edirne’de İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları sessiz yürüyüşle protesto edildi

Edirne’de İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları sessiz yürüyüşle protesto edildi
Okunma Süresi: 2 dk

EDİRNE (AA) Edirne'de İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sessiz yürüyüşle protesto edildi.

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri, İsrail'in saldırılarına tepki göstermek için sessiz yürüyüş gerçekleştirdi.

Selimiye Meydanı'nda bir araya gelen öğrenciler, Türkiye ve Filistin bayraklarıyla Saraçlar Caddesi'ne kadar yürüdü.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Muammer Morkoç, İsrail'in Filistin topraklarında suç işlemeye devam ettiğini söyledi.

İsrail'in yalnızca Filistin halkına karşı değil bütün insanlığa karşı suçlu olduğunu vurgulayan Morkoç, işlediği suçların cezasız kalmayacağını belirtti.

Gazze halkının 91 gündür uçak ve bomba seslerine, yıkıma ve katliama karşı direndiğini anlatan Morkoç, "Bütün bunlara, İsrail tarafından uygulanan teröre rağmen korkmayan ve yılmayan Gazze halkını, tutuklansalar da öldürülseler de görevleri başından bir an ayrılmayan Gazzeli sağlık çalışanlarını selamlıyoruz. Biliyoruz ki onlar kan görmeye, aralıksız çalışmaya, uykusuz kalmaya alışıktır ancak hastalarına yardım edememeye, onları çaresizce ölüme bırakmaya asla alışık değildir." diye konuştu.

Morkoç, Gazzeli sağlık görevlileriyle çalışmaya, bölgede kurulacak hastane ve sağlık tesislerinde görev almaya hazır olduklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız