İstanbul
Parçalı az bulutlu
21°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,1806 %0.08
55,4132 %0.40
6.581,28 %0.61
86.584,02 %1.20
Muhalif. Devlet Çoksesli Korosu, 220 çocuk korist ile CSO’da sahne aldı

Devlet Çoksesli Korosu, 220 çocuk korist ile CSO’da sahne aldı

Devlet Çoksesli Korosu, 220 çocuk korist ile CSO’da sahne aldı
Okunma Süresi: 1 dk

ANKARA (AA) Devlet Çoksesli Korosu, CSO Ada Ankara'daki "yeni yıl konseri"nde 220 çocuk ile dünyanın farklı coğrafyasından halk şarkıları ve caz eserleri seslendirdi.

CSO Ada Ankara Ana Salonda verilen konseri, Semiha Berksoy Opera Vakfınca 2012/2013 sanat sezonunda "Türkiye'nin en iyi opera orkestrası şefi ödülüne" layık görülen İtalyan konuk şef Alessandro Cedrone yönettti.

Devlet Çoksesli Çocuk Korosu, 712 yaş arası 220 korist çocukla sahne aldı. Her hafta sonu solfej, ses ve şarkı eğitimi alan çocuklar, dünyanın farklı coğrafyasından halk şarkıları ve caz eserleri seslendirdi.

Çocuklara daha sonra Devlet Çoksesli Korosu ekibi eşlik etti. Birlikte seslendirilen eserlerin ardından Devlet Çoksesli Korosu ekibi sahne aldı.

Konserde, piyanoda Filiz Balkız, Gülce Sevgen ve Özgün Ersoy, kontrbasta Bora Şahin ve davulda koro sanatçısı Levent Tereci korolara eşlik etti.


Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız