İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,0214 %0.06
55,6034 %-0.03
6.555,00 %-0.48
83.725,46 %0.11
Muhalif. Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal, Denizli’de konuştu:

Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal, Denizli’de konuştu:

”(Sahipsiz hayvanlarla ilgili) Hayvan sahiplenmeyi teşvik edecek birtakım düzenlemeler yapılması gerekiyor”

Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal, Denizli’de konuştu:
Okunma Süresi: 1 dk

DENİZLİ (AA) Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, sahipsiz hayvan sorununun çözümü için hayvan sahiplenmeyi teşvik eden düzenlemeler gerektiğini belirtti.

Uysal, partisinin Denizli İl Başkanlığını ziyaret ederek partililerle buluştu. Daha sonra Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenleyen Uysal, yaptığı konuşmada, sahipsiz köpek saldırılarının önemli bir sorun oluşturduğunu, bu sorunun itlaf noktasına gelmeden çözülmesi gerektiğini ifade etti.

Sorunun siyasi itiş kakış alanı olarak görülmemesi gerektiğine işaret eden Uysal, "Burada genel ve yerel idareler bir ortak çalışma yapmalı. Meseleyi siyasi itişme kakışma meselesi olarak görmemek gerekiyor. Çözüm üretecek bir formül üretilmesi lazım. Nüfusun büyük çoğunluğunun metropollerde yaşadığı günümüzde hayvan sahiplenmeyi teşvik edecek birtakım düzenlemeler yapılması gerekiyor. Bu düzenlemeler merkeze alınarak bir çözüm bulmak gerek." dedi.

27 Mayıs 1960 askeri darbesinin yıl dönümünü geride bıraktıklarını hatırlatan Uysal, darbeyi yapanların isimlerinin kamusal alanlardan kaldırılması ile ilgili teklifte bulunduklarını ancak destek bulamadıklarını kaydetti.

Uysal'a basın toplantısında partisinin İl Başkanı Yıldıray Akıncı ile partililer de eşlik etti.


Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız