İstanbul
Parçalı az bulutlu
21°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,1795 %0.07
55,4105 %0.39
6.579,07 %0.57
85.786,00 %0.58
Muhalif. Dalsan Alçı, 100 milyon metrekare üretim kapasitesine ulaştı

Dalsan Alçı, 100 milyon metrekare üretim kapasitesine ulaştı

Dalsan Alçı Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi Timuçin Daloğlu: ”Şartlar olgunlaştığında yurt dışında da ortak yatırımla yeni tesisler inşa etmek gibi yeni hedeflerimiz olacak”

Dalsan Alçı, 100 milyon metrekare üretim kapasitesine ulaştı
Okunma Süresi: 2 dk

İSTANBUL (AA) Dalsan Alçı, Cumhuriyetin 100. yılında ulaştığı 100 milyon metrekare üretim kapasitesini bayileri ile kutladı.

Şirket açıklamasına göre, Dalsan Alçı bayi toplantısı Antalya'da gerçekleştirildi.

Şirket, "100'ümüz Gülecek" konseptli, 650'yi aşkın katılımcının yer aldığı toplantıda, hem Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılını hem de Turgutlu Tesisi ile beraber toplam 5 tesiste ulaştığı 100 milyon metrekare alçı levha, 2 milyon 250 bin ton silolu ve torbalı ürün, 60 milyon metre profil imalatı kapasitelerine sahip olmayı kutladı.

Toplantı aynı zamanda, yapı malzemesi sektöründe, son yılların en büyük ortaklıklarından birisi olan Dalsan Yatırım ve SaintGobain'in güçlerini birleştirmesinden sonra Dalsan Alçı'nın ilk toplantısı olma özelliğini de taşıyor.

Temelleri 1932'de Kayseri'deki bir ekmek fırınında atılan Dalsan, bugün 91 yıllık bilgi birikimiyle 70'den fazla ülkeye alçı ve alçı levha sistemleri ihraç eden küresel bir şirket haline geldi.

Açıklamada etkinlikte yaptığı konuşmaya yer verilen Dalsan Alçı Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi Timuçin Daloğlu, Manisa Turgutlu'da yaklaşık 72 bin metrekare büyüklüğündeki arazide, alanında Avrupa'daki en gelişmiş tesislerden birisi olma özelliğine sahip, yaklaşık 2 milyar TL'ye mal olan yeni fabrikanın üretimi ile ilgili teknik detayları anlattı, aynı zamanda tesisin ülkenin istihdamına sağladığı katkıya ve ihracat potansiyeline değindi.

İhracat hedeflerinin de ciddi oranda arttığını aktaran Daloğlu, "Bugün bu ortaklık sadece Türkiye'de gibi görünse de SaintGobain ile görüşmelerimiz esnasında, bir iyi niyet anlaşması yaptık. Şartlar olgunlaştığında yurt dışında da ortak yatırımla yeni tesisler inşa etmek gibi yeni hedeflerimiz olacak." açıklamasını yaptı.

Dalsan Alçı'nın Genel Müdürü Bahattin Daloğlu da Çerkezköy'de açılması planlanan 6. tesisin müjdesini verdi. Daloğlu, çimento ve alçı bazlı torbalı, silolu sevk edilecek ürünleri üretmesi planlanan tesisin en kısa zamanda bitirilmesinin hedeflendiğini ifade ederek, "Dalsan tarafından uzun zamandır üretilen, nitelikli ve standart kalite sunan yapısı ile öne çıkan Probase markalı ürünler, yakın zamanda yapılacak lansman sonrasında yoluna, GRİO markası ile devam edecek." bilgisini verdi.

Toplantılar esnasında şirket yetkilileri sürdürülebilirlik gibi önemli konularda sunumlar yaparak bayileri bilgilendirdi. Asuman Krause'nin sunucu olarak görev yaptığı toplantıda, SüheylBehzat Uygur "Hey Gidi Günler" gösterisi ile katılımcılarla buluştu. Gala yemeğinde ise Ebru Gündeş sahne aldı.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız