İstanbul
Az bulutlu
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,1728 %0.07
55,4183 %0.06
6.552,78 %0.15
86.523,17 %2.06
Muhalif. DEM Parti Eş Genel Başkanı Hatimoğulları, Sultanbeyli’de konuştu:

DEM Parti Eş Genel Başkanı Hatimoğulları, Sultanbeyli’de konuştu:

”Yerel yönetime düşen ilk görev, depreme dayanıklı bir kentin dönüşümünün sağlanmasıdır”

DEM Parti Eş Genel Başkanı Hatimoğulları, Sultanbeyli’de konuştu:
Okunma Süresi: 2 dk

İSTANBUL (AA) Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Sultanbeyli'de Halk Buluşması'na katıldı.

Sultanbeyli Kent Meydanı'nda düzenlenen mitinge Hatimoğulları'nın yanı sıra DEM Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayları Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni ile ilçe adayları katıldı.

Burada konuşan Hatimoğlulları, DEM Parti'nin Türkiye'ye barışı getirecek parti olduğunu, Türkiye'nin her yerinde aralıksız çalıştıklarını söyledi.

İstanbul için özellikle deprem konusunu öncelediklerini belirten Hatimoğulları, "Deprem bütün ülkemizin en temel sorunu. Ben de depremi yaşamış bir kardeşiniz olarak İstanbul için herkes kadar belki biraz daha fazla endişeliyim. Yüksek binalara baktığımda gözümde Antakya canlanıyor. Allah korusun, inşallah yaşamayız ama bilim insanları, 'İstanbul büyük bir deprem yaşayacak' diyor. O yüzden yerel yönetime düşen ilk görev, depreme dayanıklı bir kentin dönüşümünün sağlanmasıdır." diye konuştu.

Hatimoğulları, kentin artan nüfusu ve trafik sorunlarıyla giderek çekilmez bir hale geldiğini, İstanbul'u daha yaşanır bir şehir haline getirmek için çalışacaklarını dile vurguladı.

Kürt sorununun seçimden seçime hatırlanacak bir sorun olmadığını dile getiren Hatimoğulları, "Herkesin ciddiyetle bu sorunun çözümü için elini taşın altına koyması lazım. Projelerini açıklaması lazım. Bizler DEM Parti olarak hem diyalog çağrılarınızı hem projelerimizi her yerde anlattık, anlatmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız