İstanbul
Parçalı az bulutlu
21°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,1791 %0.08
55,4009 %-0.02
6.542,72 %-0.76
84.785,66 %0.65
Muhalif. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İsrail’e, saldırılarını sona erdirme çağrısında bulundu:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İsrail’e, saldırılarını sona erdirme çağrısında bulundu:

”Ramazan ayındayız, iyilik ayındayız, barış ayındayız. Ramazanın başta İslam coğrafyasına, bütün dünyaya, Türkiye’ye barış ve kardeşlik getirmesini temenni ederken bir kez daha İsrail’i yaptığı saldırılardan dolayı kınıyorum ve saldırılarını sona erdirmeye çağırıyorum”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İsrail’e, saldırılarını sona erdirme çağrısında bulundu:
Okunma Süresi: 2 dk

İZMİR (AA) CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ramazan ayının iyilik ve barış ayı olduğunu belirterek, "Ramazanın başta İslam coğrafyasına, bütün dünyaya, Türkiye'ye barış ve kardeşlik getirmesini temenni ederken bir kez daha İsrail'i yaptığı saldırılardan dolayı kınıyorum ve saldırılarını sona erdirmeye çağırıyorum." dedi.

Özel, Bornova ilçesi Cumhuriyet Meydanı'ndaki iftar çadırında vatandaşlarla iftar yaptı.

Ramazanın oruç ibadetiyle geçen, en iyi, en güzel duyguların yaşandığı bir ay olduğunu kaydeden Özel, bu ayda kötülüklerden uzak durulduğunu, iyilik yapıldığını ve kötü sözden uzaklaşıldığını belirtti.

Özel, herkesin ramazan ayını kutlayarak, "Ramazan ayında dileğimiz var. Ramazan olmasına rağmen Filistin'de akan kan ve gözyaşı dinmedi. Bundan birkaç ay önce Hamas'ın bir gece yaptığı saldırılara cevaben, İsrail dur durak dinlemeden Filistinlileri çocuk, kadın ayırmadan on binlerce Filistinli'nin canına kıydı. Ramazan ayındayız, iyilik ayındayız, barış ayındayız. Ramazanın başta İslam coğrafyasına, bütün dünyaya, Türkiye'ye barış ve kardeşlik getirmesini temenni ederken bir kez daha İsrail'i yaptığı saldırılardan dolayı kınıyorum ve saldırılarını sona erdirmeye çağırıyorum." diye konuştu.

Filistin meselesini geçmişten itibaren sahiplendiklerini kaydeden Özel, Filistin meselesinin Cumhuriyet Halk Partisinin ve Türk solunun meselesi olduğunu söyledi.

Özel, İsrail'in saldırılarının, Hamas'ın gerçekleştirdiği saldırılar sonrası gerçekleştiğini anlatarak, "Hamas'ın yaptığı terör eylemidir. İsrail'in ondan sonra yaptıkları devlet terörüdür, soykırıma varmıştır, ikisini de kınıyorum." dedi.

Programda değişiklik olmazsa Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı Ramallah'ta 15 Nisan'da ziyaret edeceğini aktaran Özel, "Filistin'e barış gelmesi, 1969 sınırlarında bir bağımsız Filistin Devleti'nin yeniden kurulması, Doğu Kudüs'ün başkenti olması ve Kudüs'ün kutsal bütün dinler açısından durumuna uygun şekilde bir barış kenti olarak Birleşmiş Milletler güvencesine alınmasını savunuyoruz. Savunmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız