İstanbul
Az bulutlu
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,1422 %-0.07
55,4723 %-0.02
6.540,04 %-0.04
86.258,00 %1.75
Muhalif. CHP Genel Başkanı Özel, Beykoz’daki halk buluşmasında konuştu:

CHP Genel Başkanı Özel, Beykoz’daki halk buluşmasında konuştu:

”Hiç ayrım yapmadan Türk’ü, Kürt’ü, Laz’ı, Çerkez’i, göçmeni, hep birlikte bütün demokratları, İstanbul’da İstanbul İttifakı’na, Türkiye’de Türkiye İttifakı’na davet ediyoruz”

CHP Genel Başkanı Özel, Beykoz’daki halk buluşmasında konuştu:
Okunma Süresi: 3 dk

İSTANBUL (AA) CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Hiç ayrım yapmadan Türk'ü, Kürt'ü, Laz'ı, Çerkez'i, göçmeni, hep beraber bütün demokratları, İstanbul'da İstanbul İttifakı'na, Türkiye'de Türkiye İttifakı'na davet ediyoruz." dedi.

Beykoz Paşabahçe Meydanı'ndaki halk buluşmasında otobüsün üstünden katılımcılara seslenen Özel, CHP'li belediye başkanlarının 1 Nisan'dan itibaren yoksulluğu yönetmek için değil yok etmek için göreve geleceğini söyledi.

Özel, Beykoz'dan bir çağrısının olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:

"O çağrım, Beykoz'daki CHP dışındaki partilere geçmişte oy vermiş olanlara, siyaset yapmış olanlara. Geçmişte gönlü orada olup da şimdi içi buruk olanlara. Biz, CHP'yiz. Bu partiye 'baba ocağı' diyoruz. Öyle ya herkes baba ocağında doğar, ana kucağında doğar, büyür, bir noktaya gelir. Kimi uzakta, kimi yakında oturur ama herkes bilir ki bir gün başım sıkışırsa, dara düşersem, baba ocağının çorbası kaynamaktadır, bacası tütmektedir. Başı sıkışanın geleceği yer baba ocağıdır. Kim gelmek istiyorsa baba ocağının kapısı ardına kadar açıktır."

Baba ocağına gelenin yerinin, evin baş köşesi olduğunu söyleyen Özel, "Kapının önüne geçip de gelene 'Niye geldin, nereden geldin?' demeyiz çünkü sorarsa 'Kardeşim tapusu kimdedir?' diye, baba ocağının tapusu Özgür Özel'de değildir. Kemal Bey'de de yoktu. Ne rahmetli Ecevit'teydi ne rahmetli İsmet Paşa'da. Baba ocağının tapusu bir kişiye kayıtlıdır. O da Gazi Mustafa Kemal Atatürk." ifadelerini kullandı.

Özel, 31 Mart yerel seçimlerine işaret ederek, "Biz, CHP olarak İstanbul'da İstanbul İttifakı'nın, Türkiye'de Türkiye İttifakı'nın içindeyiz. Türkiye İttifakı'nda elbette sosyal demokratlar var ancak yetmez. Ayrıca milliyetçi demokratlar var, iyi insanlar var, muhafazakar demokratlar var. Hepimiz gibi inançlı insanlar var. Hiç ayrım yapmadan Türk'ü, Kürt'ü, Laz'ı, Çerkez'i, göçmeni, hep beraber bütün demokratları, İstanbul'da İstanbul İttifakı'na, Türkiye'de Türkiye İttifakı'na davet ediyoruz." diye konuştu.

İmamoğlu, hizmetlerini anlattı

Halk buluşmasına katılan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da halk süt, anne kart, kreş ve öğrenci yurdu gibi hizmetlerini anlattı.

Beykoz'daki tapu, mülkiyet ve kentsel dönüşüm sorunlarına değinen İmamoğlu, yerel seçimlerde katılımcılardan destek istedi.

Ümraniye'deki Kazım Karabekir Cemevi'ne ziyaret

CHP Genel Başkanı Özel ile İBB Başkanı İmamoğlu, Ümraniye'deki Kazım Karabekir Cemevi'ni de ziyaret etti.

Özel, burada yaptığı konuşmada, Cumhuriyet'in eşit vatandaşlık temeli üzerine kurulduğunu söyledi.

Herkesin, tüm mezheplerin eşit olması gerektiğini vurgulayan Özel, "Cemevleri, ibadethane olacak. Nasıl camideki imam, müezzin devletin imkanlarından yararlanıyorsa, herkesin vergileriyle caminin her ihtiyacı karşılanıyorsa, imamın, müezzinin maaşı ödeniyorsa, bu konuda bir ayrım olmayacak." dedi.

İmamoğlu da cemevlerine yapılan ya da yapılacak hizmetlerin hiçbirisinin Alevilere bir lütuf olmadığını belirterek, "Her yerde söylüyorum, her cemevine gittiğimde de tekrar hatırlatıyorum. Cemevleri ibadethanedir, nokta. İnşallah bunları hep birlikte var edeceğiz." dedi.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız