İstanbul
Kapalı
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,3738 %0.12
55,3021 %0.43
6.596,68 %-0.25
83.216,11 %0.90
Muhalif. Bosna Savaşı’nın iki kurbanı daha törenle defnedildi

Bosna Savaşı’nın iki kurbanı daha törenle defnedildi

Bosna Savaşı’nın iki kurbanı daha törenle defnedildi
Okunma Süresi: 2 dk

SARAYBOSNA (AA) Bosna Hersek'te 19921995'te yaşanan savaşta öldürülen 2 Boşnak sivil, ülkenin doğusundaki Vlasenica'daki Rakita Şehitliği'nde düzenlenen cenaze töreniyle toprağa verildi.

Savaşta katledilen ve cenazelerine yıllar sonra ulaşılan Osmo Efendic ve Rahman Hrnjic, kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Bosna Hersek Federasyonu Göçmen Bakanı Edin Ramic, savaş zamanı Vlasenica'da binlerce Boşnak sivilin öldürüldüğünü anımsatarak, bu bölgede çok sayıda insanın kapatıldığı toplama kamplarının da bulunduğunu aktardı.

Savaşta kaybettiği 7. kardeşi Osmo'yu toprağa veren Semso Efendic, 8 kardeşten hayatta kalanın kendisi olduğunu söyleyerek, "Artık mezarının nerede olduğunu biliyoruz." dedi.

Öldürüldüğünde 13 yaşında olan Rahman'ın anne ve babası Safet ve Sadik Hrnjic ile hiç tanımadığı kız kardeşi de cenazeye katıldı.

Vlasenica'da 2 bin 643 kişi öldürüldü

Vlasenica'da işlenen katliamlardan sorumlu tutulan 3 eski Sırp asker Dragan Nikolic, Predrag Bastah ve Goran Viskovic hapis cezasına çarptırılmıştı.

Vlasenica'da yer alan ve 8 binden fazla Boşnak'ın işkenceye maruz kaldığı Susica toplama kampında bir süre komutan olarak görev yapan Veljko Basic, Bosna Hersek Mahkemesinin kararıyla yaşı nedeniyle serbest bırakılmıştı.

Bosna Hersek'te 19921995 döneminde yaşanan savaşta, Vlasenica'da 288'i çocuk 2 bin 643 Boşnak katledilmişti.

Rakita Şehitliği'nde her yıl düzenlenen cenaze töreniyle kemik kalıntılarına ulaşılan ve kimlik tespiti yapılan Boşnak siviller toprağa veriliyor.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız