Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, DEAŞ silahlı terör örgütünün finansal ağını çökertmek amacıyla geniş kapsamlı bir operasyon gerçekleştirildi. İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü titiz çalışmalar sonucunda, örgütün para akışını sağladığı tespit edilen şüphelilere yönelik düğmeye basıldı.
Finansal ağ deşifre edildi
Mersin'in Silifke ve Erdemli ilçeleri başta olmak üzere, İstanbul, Kocaeli ve Kayseri'yi kapsayan eş zamanlı baskınlarda, 6415 sayılı Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun'a muhalefet ettikleri belirlenen 9 kişi gözaltına alındı. Operasyon sırasında, daha önce DEAŞ üyeliği nedeniyle sınır dışı edilmesine rağmen yasa dışı yollarla Türkiye'ye geri döndüğü saptanan bir şüpheli de yakalanarak gözaltı listesine eklendi.

Yüklü miktarda nakit ele geçirildi
Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda, terör örgütüne aktarılmak üzere tutulduğu değerlendirilen yaklaşık 398 bin TL değerinde Türk lirası, ABD doları ve Suriye lirası ele geçirildi. Ayrıca, örgüt içi iletişimi ve finansal hareketleri aydınlatacak çok sayıda dijital materyale de incelenmek üzere el konuldu. Olayla ilgili başlatılan soruşturma süreci çok yönlü olarak devam ediyor.