İstanbul
Parçalı bulutlu
21°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,1861 %0.08
55,4467 %0.47
6.593,31 %0.79
86.226,00 %0.10
Muhalif. Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da Filistin’e destek yürüyüşü düzenlendi

Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da Filistin’e destek yürüyüşü düzenlendi

Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da Filistin’e destek yürüyüşü düzenlendi
Okunma Süresi: 2 dk

SARAYBOSNA (AA) Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da yüzlerce kişinin katılımıyla Filistin'e destek gösterisi yapıldı.

Başkentte bulunan Başçarşı'daki sebil önünde toplanan yüzlerce kişi, yağışlı havaya rağmen gösteriye katıldı.

Göstericiler, "soykırımı durdurun" ve "Filistin'e özgürlük" yazılı pankartlar ve Filistin bayrakları taşıyarak İsrail aleyhine sloganlar attı.

Organizatörlerden Safija Tadefi, gazetecilere yaptığı açıklamada, farkındalık oluşturmak ve hayatını kaybeden Filistinlileri anmak istediklerini söyledi.

Filistin'in çok zor bir durumda olduğunu belirten Tadefi, "Ateşkes çağrısında bulunup soykırıma bir son verilmesini istiyoruz. Bu, düzenlediğimiz üçüncü yürüyüş ve bir sonrakine gerek kalmamasını umuyoruz. Bu yürüyüşleri düzenlemek ve Bosna Herseklilerin Filistin halkının yanında olduğunu göstermek istiyoruz." diye konuştu.

Fransa'da yaşayan Adela Korac da Gazze'deki durumun kendilerini çok üzdüğünü ve yardım etmek için her şeyi yapmaya çalıştıklarını dile getirdi.

İçinde insanlık olan herkesin kendisini Filistinlilerin yerine koyması gerektiğini belirten Korac, "Filistin'deki insanları desteklemek, mümkün olduğunca onlar için daha çok şey yapmak için buradayız çünkü belki de bizi kurtaracak olan bu duadır." dedi.

İsrail'in Gazze'yi işgalinde 7 Ekim sonrası

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin elKassam Tugayları, "Filistinlilere ve başta Mescidi Aksa olmak üzere kutsal değerlere yönelik sürekli ihlallere karşılık verme" gerekçesiyle İsrail'e 7 Ekim 2023’te kapsamlı saldırı düzenledi.

İsrail, 7 Ekim'deki saldırılarda 1200 İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin de yaralandığını açıkladı.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırılarında en az 10 bin çocuk, 7 bin kadın olmak üzere 22 bin 722 Filistinli öldürüldü. Enkaz altında binlerce ölü olduğu bildirilirken halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı tahrip ediliyor.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana 176’sı karadan işgal sürecinde olmak üzere 510 askerinin öldürüldüğünü duyurdu.

Çatışmalara 24 Kasım 2023’te 4 günlüğüne verilen ve daha sonra 3 gün daha uzatılan "insani arada" 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir karşılıklı serbest bırakıldı. Öte yandan İsrail, binlerce Filistinliyi alıkoyup hapsetmeye devam etti.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'te de 7 Ekim 2023’ten bu yana İsrail güçleri ve yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 334 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim 2023’ten bu yana sınırda devam eden çatışmalarda 28 Lübnanlı sivil, 148 Hizbullah mensubu ile 5 İsrailli sivil ve 9 İsrail askeri öldü.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız