İstanbul
Kapalı
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,2082 %0.06
55,3921 %-0.07
6.569,97 %-0.21
85.468,00 %-0.64
Muhalif. BİSİAD ”Bilişim Sektörü” ödül töreni düzenlendi

BİSİAD ”Bilişim Sektörü” ödül töreni düzenlendi

BİSİAD ”Bilişim Sektörü” ödül töreni düzenlendi
Okunma Süresi: 2 dk

BURSA (AA) Bilişim Sektörü İş Adamları ve Profesyonelleri Derneği (BİSİAD) tarafından bilişim sektörünün başarılı firmaları için ödül töreni düzenlendi.

Cumhuriyet'in 100. ve BİSİAD'ın 27. yılı nedeniyle BİSİAD tarafından kentteki bir salonda düzenlenen törende konuşan BİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı İdris Doğrul, pandemi sonrasında dünyanın çok değişik bir konuya evrildiğini söyledi.

Doğrul, bilişim sektörünün farkındalığını daha fazla artırmak zorunda olduğunu ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu kıymetli dijital çağın girişindeki en büyük sorunlardan birisi 'Yeşil Mutabakat'la dünyaya çizilen rolde bizim ön plana çıkmamızı sağlayan ama diğer taraftan bir tarafı öldürürken diğer tarafı yaşatan bir kurgu üzerine gelişmesi de biraz can sıkıcı. Bursa bilişimin önemini bütün durumlarda, oturumlarda anlatmaya çalışıyoruz. Bundan sonra bilişimin ve yazılımın olmadığı hiçbir endüstriyel alan, sosyal yaşamda artık hayat yok. Dolayısıyla bizler farkındalıklarımızı biraz daha arttırmak zorundayız."

Bu yıl teknoloji sınırlarını zorlamaya devam ettiklerini belirten Doğrul, "Yapay zeka, büyük veri analitiği, nesnelerin interneti, siber güvenlik gibi alanlarda gerçekleşen inovasyonlarla sektörümüzün dinamiklerini tamamen değiştirmekte olduğunu hep beraber gözlemledik. Bu hızlı değişimle birlikte sorumlulukların da artığını unutmamalıyız. Teknolojik gelişmeler sadece bir başarı değil, toplumsal fayda için olarak da bir araç olarak da kullanmak sorumluluğumuz bulunmaktadır." diye konuştu.

Doğrul, BİSİAD olarak sadece sektörün başarılarına odaklanmadıklarını başarıları toplum için değerli kılacak adımları atmaya çalıştıklarını da sözlerine ekledi.

Programda başarılı olan bilişim sektörünün temsilcilerine ödüller verildi.




Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız