İstanbul
Açık
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,3630 %0.17
55,3841 %-0.15
6.557,21 %0.17
81.730,65 %-1.94
Muhalif. Başkentte telefonla dolandırıcılık yapan 5 şüpheli yakalandı

Başkentte telefonla dolandırıcılık yapan 5 şüpheli yakalandı

Başkentte telefonla dolandırıcılık yapan 5 şüpheli yakalandı
Okunma Süresi: 2 dk

ANKARA (AA) Başkentte kendilerini polis veya savcı olarak tanıttıkları bir kişinin ziynet eşyaları ve parasını dolandırdıkları iddia edilen 5 şüpheli gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Ankara Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, S.Ç'nin telefonda kendini polis savcı olarak tanıtan kişiler tarafından dolandırıldığı, 250 bin lira değerindeki altın, para ve ziynet eşyalarını apartmanın giriş kapısına gelen şüpheliye teslim ettiğini belirtmesi üzerine çalışma başlattı.

Ekiplerin güvenlik kamerası kayıtlarından S.Ç'den para ve ziynet eşyalarını alan kişinin suça sürüklenen çocuk H.D. (17) olduğu tespit edildi.

Gözaltına alınan H.D'nin kendisini dolandırıcılığa yönlendiren kişinin İ.A. olduğunu beyan etmesi üzerine yapılan araştırmalarda, şüpheli İ.A'nın 2 Ekim'de Şanlıurfa'dan D.A. ile Ankara'ya geldiği belirlendi.

Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde 3 Ekim'de durdurulan araçtaki 2 şüpheli gözaltına alındı.

Şüphelilerin cep telefonlarında yapılan incelemede H.D'nin mağdurdan aldığı altın, para ve ziynet eşyalarını zanlılar U.E.K. ve eşi E.K'ye verdiği tespit edildi.

Keçiören ilçesinde ikamet ettikleri belirlenen U.E.K. ve eşi E.K. de ekiplerce gözaltına alındı. Evde yapılan aramada mağdurdan alınan para ve ziynet eşyaları da bulundu.

Şüphelilerden H.D. Çocuk Şube Müdürlüğüne teslim edilirken, E.K. ifadesi alındıktan sonra savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Diğer şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız