İstanbul
Kapalı
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,5306 %0.11
55,6525 %-0.07
6.643,14 %0.12
82.418,00 %0.96
Muhalif. Başkent EDAŞ yoğun kar kaynaklı afet riskine karşı çalışmalarını sürdürüyor

Başkent EDAŞ yoğun kar kaynaklı afet riskine karşı çalışmalarını sürdürüyor

Başkent EDAŞ yoğun kar kaynaklı afet riskine karşı çalışmalarını sürdürüyor
Okunma Süresi: 2 dk

ANKARA (AA) Başkent Elektrik Dağıtım AŞ (Başkent EDAŞ), yoğun kar yağışı ve sıcaklık düşüşlerinin enerji nakil hatlarını olumsuz etkilememesi ve afet kaynaklı arızaların en kısa sürede giderilmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Batı Karadeniz'de olası yoğun kar yağışı ve fırtınaya yönelik olarak Başkent EDAŞ, yıl boyunca yatırım ve bakım çalışmalarını sürdürdü.

Bu kapsamda şirket, bölgedeki 545 arıza, onarım ve bakım çalışanına ek olarak diğer bölgelerde çalışan 115 destek personelini kriz durumunda önceden tespit edilen noktalara intikali için teyakkuz durumuna getirdi.

Böylece destek ekipleriyle birlikte afetle mücadele edecek elektrik dağıtım çalışan sayısı toplamda 1115'e ulaştı.

Yoğun kar yağışı neticesinde, iletim hatlarına giden güzergahlarda kullanılmak üzere 5 kepçe ve vinç hazır tutulurken, kepçelerin açamayacağı rotalar için kullanılacak 5 paletli kar aracı ve 413 adet 4 çeker pickup aracın bakımları tamamlandı. İlave olarak 57 adet 4 çeker araç bölgeye gönderilmek üzere hazırlandı.

Sarp arazilerde oluşabilecek iletken kopuğu ve direk hasarlarının, derin karın etkisiyle personelce gezilerek tespit edilemeyeceği bölgelerde kullanılmak üzere, mevcut 11 İnsansız Hava Aracı'na (İHA) ek olarak 3 İHA daha operatörleriyle birlikte bölgeye sevk edildi. Söz konusu İHA'lar, iletim hatlarının üzerinde uçarak nokta atışı görüntülü tespit ve optimum müdahale zamanlaması ile arıza tespiti için kullanılacak.

Türkiye'nin ilk Yüksek Gerilim Jeneratörü bölgede

Bölgede tutulan jeneratörlere ek olarak içlerinde Türkiye'nin ilk Yüksek Gerilim (YG) jeneratörü de olmak üzere çok sayıda jeneratör bölgede görev yapmak için hazırlandı.

Türkiye'de ilk kez Enerjisa Dağıtım Şirketleri tarafından geliştirilerek Başkent EDAŞ bölgesinde hizmete alınan 15 bin ila 20 bin nüfuslu bir ilçenin enerjisini tek başına sağlayabilecek kabiliyetteki 2 megavoltamperlik (MVA) Yüksek Gerilim (YG) Jeneratörü bölgedeki lojistik merkezine ulaştırıldı.

Afet senaryosunun gerçekleşmesi durumunda, oluşabilecek iletişim kopukluklarının engellenmesi amacıyla yerel yönetim ve basın bilgilendirmeleri gerçekleştirilerek süreçle ilgili istişarelerde bulunuldu.

Muhtarların ilgi ve talepleri doğrultusunda oluşturulan Muhtar WhatsApp Hattı devreye alınarak, olası kriz durumundaki arızalara müdahale için yapılacak iş birlikleri ve kullanılabilecek kanallara bir yenisi daha eklendi.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız