İstanbul
Kapalı
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,2060 %0.06
55,3541 %-0.14
6.550,47 %-0.50
83.989,94 %-1.81
Muhalif. Avrupa Kupası’nda moral bulan Melikgazi Kayseri Basketbol, ligde de çıkışını sürdürmek istiyor

Avrupa Kupası’nda moral bulan Melikgazi Kayseri Basketbol, ligde de çıkışını sürdürmek istiyor

Başantrenör Emre Özsarı: ”Hem Avrupa’da hem ligde iyi mücadele veriyoruz. İzmit Belediyespor maçıyla başlayan iyi bir seri yakaladık. BOTAŞ karşısında da kazanmak için oynayacağız” ”Seriyi devam ettirmek ve devre arasına kazanarak girmek istiyoruz”

Avrupa Kupası’nda moral bulan Melikgazi Kayseri Basketbol, ligde de çıkışını sürdürmek istiyor
Okunma Süresi: 3 dk

KAYSERİ (AA) SERCAN KÜÇÜKŞAHİN ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Melikgazi Kayseri Basketbol, ligin 15. haftasında BOTAŞ'ı yenerek hem galibiyet serisini sürdürmek hem de devre arasına moralli girmek istiyor.

Hem ligde hem de Avrupa'da üst sıraları hedefleyen Kayseri ekibi, 13 Aralık Çarşamba günü FIBA Kadınlar Avrupa Kupası playoff ilk maçında İspanya'nın Movistar Estudiantes takımını 8155 yenerek rövanş öncesinde önemli avantaj elde etti.

FIBA Kadınlar Avrupa Kupası maçındaki farklı galibiyetle moral bulan Melikgazi Kayseri Basketbol, Mehmet Kavan Yapı İzmit Belediyespor ve Hatay Büyükşehir Belediyespor maçlarının ardından yarın deplasmanda BOTAŞ'ı da yenerek galibiyet serisini sürdürmeyi ve devre arasına moralli girmeyi hedefliyor.

Melikgazi Kayseri Basketbol'un başantrenörü Emre Özsarı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avrupa Kupası maçında alınan galibiyetin hem kulüp hem de Türk sporu için çok önemli olduğunu söyledi.

Oyuncularının sahada ellerinden gelenin en iyisini yaptıklarını vurgulayan Özsarı, "Maça çok iyi hazırlanmıştık. Oyuncularımız tüm taktiklerimizi sahaya yansıttı. Gruplarda hiç yenilmeyen İspanya takımına karşı maça iyi başladık. Maçın başında elde ettiğimiz sayı avantajını karşılaşmanın sonuna kadar götürmeyi başardık." dedi.


"Avrupa'nın en iyi 16 takımından biri olarak dönmek istiyoruz"

Rövanş maçında daha zor bir karşılaşmanın kendilerini beklediklerinin altını çizen Özsarı, şöyle devam etti:

"İlk maçı 26 sayı farkla kazandık ama bu turu atladık, son 16’ya kaldık anlamına gelmiyor. İspanya'da bizi çok zor bir karşılaşma bekliyor. Rakibimiz evinde çok iyi oynuyor. Buradaki maçta 1,5 dakikada 12 sayılık bir seri yakaladılar. Eğer agresif bir oyun oynamazsak, onları yumuşak karşılarsak sorun yaşayabiliriz. Tur cebimizde gibi bir algı oluşmasını istemiyoruz. 26 sayı fark çok büyük bir avantaj ama zor bir maç bizi bekliyor. İnşallah turu atlayıp Kayseri'ye Avrupa'nın en iyi 16 takımından biri olarak dönmek istiyoruz."

Melikgazi Kayseri Basketbol'un tecrübeli bir ekip olduğuna değinen Özsarı, hem ligde hem de Avrupa'da Türkiye ve Kayseri'yi en iyi şekilde temsil edeceklerine inandıklarını aktardı.


Türkiye Kupası hedefi

Ligdeki hedeflerine ulaşabilmek adına BOTAŞ maçının da çok önemli olduğunu dile getiren Özsarı, şöyle devam etti:

"Hem Avrupa'da hem ligde iyi bir mücadele veriyoruz. İzmit Belediyespor maçıyla başlayan iyi seri yakaladık. Botaş karşısında da kazanmak için oynayacağız. En azından ilk devrede 7. galibiyetimizi alarak playoff için iyi bir yerde olmak istiyoruz. BOTAŞ maçının başka bir önemi de var bizim için. Bu maçı kazandığımız takdirde Türkiye Kupası'na gitme ihtimalimiz de doğuyor. Son 56 yıldır Türkiye Kupası'na bir türlü gidemiyorduk. Bu yıl Türkiye Kupası da hedeflerimizin arasında. Onu da gerçekleştiririz diye düşünüyorum. İnşallah bu maçı alıp seriyi devam ettirmek ve devre arasına kazanarak girmek istiyoruz."

Ligde birçok takımın 56 yabancı oyuncuyla mücadele ettiğini, ekibinde ise 4 yabancı sporcunun bulunduğunu ifade eden Özsarı, "Takımımın mücadelesinden memnunum. Açıkçası şu anda bir transfer söz konusu değil. Yönetimden de bu şekilde bir isteğim olmadı. Ekibime, oyuncularıma çok güveniyorum. Ama takımın içerisinde katkı sağlayacağına inandığım bir oyuncu olursa yönetimimizle bunu konuşup değerlendiririz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız