İstanbul
Parçalı bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,5321 %0.11
55,7361 %0.16
6.638,36 %0.05
82.042,01 %1.89
Muhalif. Almanya’dan tedavi için getirildiği Türkiye’de vefat eden öğretmenin cenazesi toprağa verildi

Almanya’dan tedavi için getirildiği Türkiye’de vefat eden öğretmenin cenazesi toprağa verildi

Almanya’dan tedavi için getirildiği Türkiye’de vefat eden öğretmenin cenazesi toprağa verildi
Okunma Süresi: 1 dk

ADANA (AA) Almanya'da rahatsızlanması sonucu talebi üzerine geçen yıl kasım ayında Türkiye'ye getirilen ve memleketi Adana'da vefat eden 42 yaşındaki öğretmen Firdevs Gülben Pekmezoğlu'nun cenazesi toprağa verildi.

Lupus hastalığı nedeniyle tedavi gördüğü Adana'daki özel bir hastanede dün vefat eden Pekmezoğlu'nun naaşı, Kabasakal Mezarlığı'na götürüldü.

Pekmezoğlu'nun cenazesi, burada kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Törene Pekmezoğlu'nun ailesi ve yakınlarının yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü Yurt Dışı Eğitim ve Öğretim Daire Başkanı Ali Kurt ile meslektaşları katıldı.

Almanya'da Türkçe öğretmeni olarak görev yapan ve lupus hastalığı nedeniyle yoğun bakıma alınan Firdevs Gülben Pekmezoğlu, tedavisini Türkiye'de devam ettirmek isteyince, geçen kasım ayında Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in girişimiyle ambulans uçakla Türkiye'ye getirilmişti. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Pekmezoğlu, geçen hafta Adana'da özel bir hastaneye sevk edilmişti.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız