İstanbul
Parçalı bulutlu
21°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,1844 %0.08
55,4729 %0.52
6.608,90 %1.03
86.287,70 %0.19
Muhalif. Adana’da görme engelliler okuluna Braille alfabesiyle hazırlanan kitaplar bağışlandı

Adana’da görme engelliler okuluna Braille alfabesiyle hazırlanan kitaplar bağışlandı

Adana’da görme engelliler okuluna Braille alfabesiyle hazırlanan kitaplar bağışlandı
Okunma Süresi: 1 dk

ADANA (AA) Türkiye Görme Engelliler Derneğince Adana'da Oğuz Kağan Köksal Görme Engelliler İlkokulu ve Ortaokuluna kitap bağışında bulunuldu.

Derneğin "Masallara dokun" projesi kapsamında Braille alfabesiyle hazırlanan Türk ve dünya klasiklerinden oluşan 134 kitap, okulun kütüphanesinde yerini aldı.

Türkiye Görme Engelliler Derneği Genel Başkanı Fatih Karadayı, okulda düzenlenen törende, kitapların hazırlanmasında bağışçıların desteği ve görme engelli üyelerin emeği olduğunu söyledi.

Projeye 2019'da başladıklarını ve Adana ile bugüne kadar 6 okula kitap bağışında bulunduklarını aktaran Karadayı, "İnşallah en kısa zamanda bütün görme engelliler okullarında bu projeyi gerçekleştirip daha farklı kitaplarla kütüphaneleri zenginleştirmeyi hedefliyoruz." dedi.

Karadayı, dernek olarak kurumsal anlamda ilk sesli kütüphaneyi oluşturduklarını ancak bunun dokunarak okumanın yerini tutamayacağını belirtti.

Okul Müdürü Ahmet Taşdemir de Türkiye şartlarında görme engelli bireylerin Braille alfabesiyle hazırlanmış kitaplara ulaşma imkanının biraz kısıtlı olduğuna dikkati çekerek, desteklerinden dolayı derneğe teşekkür etti.

Konuşmaların ardından katılımcılar kitapların bağışlandığı kütüphaneyi gezdi, kitapları inceledi.

Törene, Çukurova İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Kavak, öğretmen ve öğrenciler ile davetliler katıldı.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız