İstanbul
Kapalı
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,4258 %0.04
55,5523 %0.70
6.580,22 %0.92
80.950,17 %-3.09
Muhalif. ASKON, 28 Şubat postmodern darbesinin yıl dönümünde Erbakan’ı kabri başında andı

ASKON, 28 Şubat postmodern darbesinin yıl dönümünde Erbakan’ı kabri başında andı

ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın: ”28 Şubat bir yandan demokrasiye balans ayarı çekme fotoğraflarının verildiği kara bir gün olduğu kadar, bankaların içi boşaltılarak ülkemizin soyulduğu kara günün de bir adıdır”

ASKON, 28 Şubat postmodern darbesinin yıl dönümünde Erbakan’ı kabri başında andı
Okunma Süresi: 2 dk

İSTANBUL (AA) Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın ve beraberinde yönetim kurulu üyeleri, eski başbakanlardan merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ı, vefatının 12. yılında Zeytinburnu Merkezefendi Mezarlığı'nda kabri başında andı.

ASKON'dan yapılan açıklamada anma programında yaptığı konuşmasına yer verilen ASKON Genel Başkanı Aydın, 54. Hükümetin Başbakanı büyük dava adamı ve gönül insanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ı yönetim kurulu üyeleriyle rahmet ve hürmetle yâd ettiklerini ifade etti.

Erbakan'ın ömrü hayatı boyunca tüm insanlığı kucaklayan adil bir dünya düzeni arzusu içerisinde olduğunu belirten Aydın, Erbakan'ın bu doğrultuda birçok çalışma yaptığını aktardı.

Erbakan hocanın çağları aşan bir vizyona sahip olduğunu ifade eden Aydın, "İlkeleri her daim bize rehberlik edecektir. ASKON’umuzun temellerinin atılmasına vesile olan hocamızı rahmet ve saygı ile anıyoruz." ifadelerini kullandı.

Aydın, Erbakan'ı anarken 28 Şubat’a da değinmemenin mümkün olmadığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Hocamıza, dolayısıyla milletin kararına, zorbalıkların yapıldığı o günü unutabilmemiz ne mümkün. Demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçen, millet iradesinin zorbalıklarla çiğnendiği bir gün olarak hafızalara kazanan 28 Şubat postmodern darbesini tekrardan kınıyor, bir daha böyle meş’um günlerin yaşanmamasını diliyorum. 28 Şubat bir yandan demokrasiye balans ayarı çekme fotoğraflarının verildiği kara bir gün olduğu kadar bankaların içi boşaltılarak ülkemizin soyulduğu kara günün de bir adıdır.

Bugün gelinen noktada 250 milyar dolara yakın bir meblağın millet iradesini hiçe sayanlar tarafından iç edildiğini ülkemizin büyük bir zarara uğratıldığını görüyoruz. Allah bir daha bu memlekete bu tür zorbalıkları yaşatmasın. Bugün o günlerin mağduru hocamız rahmet ve saygı ile anılırken darbeci zihniyet tarihin karanlık dehlizlerinde yerini bulmuştur."

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız