İstanbul
Parçalı az bulutlu
21°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,1791 %0.08
55,4009 %-0.02
6.542,72 %-0.76
85.324,01 %0.59
Muhalif. ABD’deki bir sinagogda yapılan Filistinlilere ait gayrimenkul satış toplantısı protesto edildi

ABD’deki bir sinagogda yapılan Filistinlilere ait gayrimenkul satış toplantısı protesto edildi

ABD’deki bir sinagogda yapılan Filistinlilere ait gayrimenkul satış toplantısı protesto edildi
Okunma Süresi: 2 dk

NEW YORK (AA) ABD'nin New Jersey eyaletindeki bir sinagogda, Batı Şeria ve Doğu Kudüs'teki yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin bulunduğu alanlardan Filistinlilere ait gayrimenkullerin satılması için yapılan toplantı protesto edildi.

Teaneck şehrinde bulunan Keter Torah Sinagogu önünde toplanan yüzlerce gösterici, ellerinde Filistin bayrakları ve yasa dışı yerleşim yerlerinden yapılan satışları kınayan pankartlarla tepki gösterdi.

Göstericiler, ellerindeki salladıkları Filistin bayraklarının yanı sıra "Filistin satılık değil", "Çalınmış toprakların satışına son", "Yasa dışı yerleşimlerin satışını durdurun" şeklinde yazılı pankartlar ve sloganlarla tepkilerini dile getirdi.

"Gerçekten umursamıyorlar çünkü arkalarında Amerika var"

Göstericilerden FilistinliAmerikalı Nasser Hashash, AA muhabirine, "Bu sinagogda, Batı Şeria'daki Filistinlilere ait çalınan gayrimenkullerin satışını protesto etmek için buradayım." dedi.

Hashash, bu yasa dışı satışların ABD'li yetkililerin gözü önünde gerçekleştiğine dikkati çekerek, "Gazze'deki soykırımda yaptıkları yeterince kötü değil gibi Batı Şeria'da giderek daha fazla mülk çalıyorlar ve bunu bu sinagogda satışa sunuyorlar." diye konuştu.

Mısır asıllı Keptik Hristiyan olduğunu kaydeden Albert Labeb de sinagogda yapılan satışların "uluslararası ve yerel hukuka aykırı" olduğunu vurgulayarak, "Ama gerçekten umursamıyorlar çünkü arkalarında Amerika var." ifadesini kullandı.

Labeb, Filistinlilerin hakkını savunmak için gösteriye katıldığına işaret ederek, "Eğer vergilerim yanlış yere gidiyorsa o zaman sesimi yükseltmem ve bunun sona ermesi gerekiyor." dedi.

Göstericilerden Eliane Schupansky de "Filistinlileri desteklemek için buradayız. İsrail'in ne yaptığını görüyoruz. Evlerinde huzur içinde yaşamayı hak eden insanlara soykırım yapıyorlar." diye konuştu.

Schupansky, Sinagogdaki toplantı için de "Satışın gerçekleşmesi utanç verici. Bunun yıllardır yaşanıyor olması ve kimsenin bundan haberi olmaması da bence utanç verici ve umarım bugün bunu değiştiririz." sözlerini paylaştı.

Polis, sinagog etraftaki birçok sokak ve caddeyi trafiğe kapatarak yoğun güvenlik önlemleri alırken, Filistin yanlısı göstericilerle yoldan araçlarıyla geçen ve Sinagogun bulunduğu kaldırımda toplanan bir grup İsrail yanlısı kişiler arasında zaman zaman gerginlik yaşandı.

5 Mart'ta New Jersey Englewood’daki Ahavath Torah Sinagogunda yapılan benzeri bir satış toplantısı da aralarında barış yanlısı Yahudilerin de bulunduğu onlarca gösterici tarafından atılan sloganlar ve ellerindeki Filistin bayrakları ve pankartlarla protesto edilmişti.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız