İstanbul
Az bulutlu
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,1791 %0.08
55,4009 %-0.02
6.542,72 %-0.76
84.785,66 %0.65
Muhalif. ABB Başkanı Yavaş, ”Ulus 100. Yıl Meydanı” açılışına katıldı:

ABB Başkanı Yavaş, ”Ulus 100. Yıl Meydanı” açılışına katıldı:

”Beypazarı’nda belediye başkanlığı yaptığımdan bugüne kadar bütün banka hesaplarım incelemeye açıktır, hiç kimseden sakladığım hiçbir şeyim yoktur. Kamu yöneticileri böyle olmalıdır”

ABB Başkanı Yavaş, ”Ulus 100. Yıl Meydanı” açılışına katıldı:
Okunma Süresi: 2 dk

ANKARA (AA) Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, "Beypazarı'nda belediye başkanlığı yaptığımdan bugüne kadar bütün banka hesaplarım incelemeye açıktır, hiç kimseden sakladığım hiçbir şeyim yoktur. Kamu yöneticileri böyle olmalıdır." dedi.

Yavaş, "Ulus Tarihi Kent Yenileme ve Turizme Açma Projesi" kapsamında ABB tarafından hayata geçirilen "Ulus 100. Yıl Meydanı"nın açılış törenine katıldı.

Törende vatandaşlara hitap eden Yavaş, Ulus bölgesinin, hem Cumhuriyet dönemi hem de önceki tarihi dönemler için büyük önem taşıdığını söyledi.

Mansur Yavaş, Ulus meydanının zemininin altında yapılacak yer radarı incelemesi sonucunun olumlu çıkması halinde trafiğinin tamamını yeraltına alma yönünde projeleri olduğunu kaydetti.

Toplam alanı 8 bin metrekare olan meydanın katlı otopark hizmeti vereceğini ve farklı türde 300 ağaç dikildiğini söyleyen Yavaş, meydanın, kültürlerin buluşma noktası olacağını dile getirdi.

Projeyi 161 milyon lira maliyetle tamamladıkları bilgisini veren Yavaş, devamında, 5 yıllık görev süresi boyunca Ulus için yaptıkları proje ve restorasyonları anlattı.

"Bütün banka hesaplarım incelemeye açıktır"

Yaptıkları tüm işlemlerin şeffaf olduğunu ve mal beyanını açıkladığını belirten Yavaş, şöyle konuştu:

"Rakiplerimiz de açıklamaya başladı ama bir sürü spekülasyon var. 1999 yılında ilk Beypazarı'nda belediye başkanlığı yaptığımdan bugüne kadar bütün banka hesaplarım incelemeye açıktır, hiç kimseden sakladığım hiçbir şeyim yoktur. Kamu yöneticileri böyle olmalıdır. Göreve başladığı değil, bıraktığı zamanki mal varlığını açıklamalıdır. Türkiye'deki görev yapan bütün belediye başkanlarını kapsar. Ancak böyle olmadığı taktirde insanlar arasındaki gelir adaletsizliğini, fakirliği, yoksulluğu önlemenin imkanı yoktur. Bu şekilde ancak yolsuzluk ve israf ortadan kalkacaktır."

Konuşmasının ardından Yavaş, kurdele keserek meydanın açılışını gerçekleştirdi ve vatandaşlarla sohbet ederek fotoğraf çektirdi.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız