İstanbul
Parçalı bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,4950 %0.04
51,6853 %-0.3
6.690,35 % -1,67
66.930,31 %-2.281
Muhalif. YAŞAM Kazakistan’da meclis feshedildi... Erken seçim tarihi belli oldu

Kazakistan’da meclis feshedildi... Erken seçim tarihi belli oldu

Kazakistan’da meclis feshedildi... Erken seçim tarihi belli oldu

Okunma Süresi: 1 dk

Kazakistan erken seçime gidiyor. Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Meclis’in feshedilmesi ve 19 Mart’ta erken seçim yapılmasını öngören kararnameyi imzaladı.

akorda.kz / ANKARA (İGFA) - Kazakistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı'nın resmi internet sitesi Akorda'da yayımlanan haberde, 7. dönem Meclis’in feshedilerek erken seçimin 19 Mart’ta yapılacağı bilgisi yer aldı.

Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev imzalı bildiride, bölgesel seçim komisyonları, seçim kampanyasının düzenlenmesinde ve yürütülmesinde önemli bir rol oynadığının altı çizilerek, "Artık bölgesel seçim komisyonları profesyonel bir şekilde düzenli olarak çalışıyor. Bu karar, seçimle ilgili faaliyetlerin kalitesini garanti eder" denildi.

Cumhurbaşkanı Tokayev, milletvekilin yüzde 70’inin parti listelerinden, yüzde 30’unun tek üyeli seçim bölgelerinden seçileceğini belirterek, meclis ve yerel meclisi oluşturmak için başvurulan yeni modelin, seçmenlerin çıkarlarını hem ulusal hem de bölgesel düzeyde koruyacağını kaydetti.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız