İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,5212 %0.04
49,5823 %-0.03
5.787,95 % 0,61
90.591,58 %-2.426
Ara

Gaziantepli Mehmet Usta yeniden

YAYINLAMA:
Gaziantepli Mehmet Usta yeniden

İlk açılışını, kentsel dönüşüm nedeni ile çıkmak zorunda kaldığı 1993 yılında, yine KocaMustafaPaşa Caddesi, eski Adli Tıp karşısındaki mekânında da bulunduğum, Gaziantep Mutfağının sayılı lezzeti Mehmet Ustaya siftahı gerçekleştirdim.

İLK ZİYARET VEFALI GERÇEK DOST EMEL SEÇEN’DEN

-Benim Köyüm, KocaMustafaPaşa-diyor, Selahattin bey.

Kimler gelip, yiyip içmedi. Bir yanda hastanede şifa arayanlar, evde mevlüt okutanlar, doktor olmak için okuyanlar. Yan tarafta tarihi Davutpaşa Lisesinde, okul başarısının kutlamasını öğrencileri ile yapan eğitimciler

KocaMustafaPaşa, Esekapı, Samatya, Fındıkzade

Birbirinden ayrılmaz bütün.

Selahattin bey ve tüm şefler bugün açılış gününe hazırlanırken, hazır yağmur bereketi ile bizi önceden sarmalamış, onlar bir yandan mercimek çorbasını yudumlayıp, diğer yandan akşam dokuza kadar açık olacak mekanda tırnak pideleri hazırlaya dursun, ilk müşteri 1986’da Koca Mustafa Paşa’daki ve 1993 yılında ki 2. açılışında henüz bir genç kız olarak bulunan, ben.

Günlerdir, yeme-içmeden önce gerçekten iyi bir yer bulabildi mi, acaba nereye taşınacaklar derken. Hemen mezun olduğum lise ile kolkola olacak şekilde yerini bulmuş.

150 kişi kapasiteli, botanik bahçe şeklinde güzel mekânda, ilk sohbetimizi gerçekleştiriyoruz. Bugünlerde sadece salatadan yüzeli lira alan işletmeciler varken. Salatadan para almayan usta diyor ki:

Bir gün bir öğrenci geldi elinde bir zarf. Artık meslek sahibi olmuş. Sen bize ailemizden çok baktın, öğrenci iken bizi besledin. Unuturmuyuz! Şimdi vefaya geldik!

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, başta olmak üzere tüm öğrenci hoca ve Samatya Araştırma Hastanesi ve Davutpaşa Lisesi öğrenci, öğretmen, idareci.

Elbette semt sakinleri.

Kimler gelip, geçmedi.

“Senin yüreğin iyi ise muhakkak seni iyilik bulur, diyor Selahattin bey”

Ve ekliyor, ne ikram edeyim!

Diyorum sadece çay!

Sonra geleceğim, birinçlik ve duyuru benden olsun yine

Bilen bilir!

Soğansız, sadece sarımsaklı ve maydanozlu

2003 yılında Hürriyet Gazetesinde yayımlanan, Türkiye de yapılan EN İYİ LAHMACUN üreten kategoride ilk yirmi. İstanbul’da ise ilk 2-3 arasında ve hala gönlümüzde yerini ilk günkü gibi koruyan, Mehmet Usta!

Bugün yani On Yedi Mayıs tarihinde kapılarını açıyor,

-Biliyorum. Özlediniz. Çok mekân gezdim ama Koca Mustafa Paşamdan vazgeçemedim. Biz, buralıyız. Evet, dediğiniz gibi erozyona uğradı insan naturası ama hala iyi insanlar var.

Hala emeğe saygı var.

Açılışımızı, siz değerli dostlarımızın yer aldığı bir program belirleyip haber vereceğiz.

Lalelide geçen bir çocukluk, eski insanlar, verginlik, birbirine evinin anahtarını teslim edecek kadar “güven” dolu o eski günler.

Hep diyorum ya, eskiden belki çok şey yoktu ama her şey vardı. Şimdi ise her şey var, hiçbir şey yok.

Bizim gibi birbirini bilen insanlara, zenginlik baki

Selahattin Ustanın dediği gibi “İnsanlık, insanın yüreğinden eser. Ve değişmez”

Bu vesile ile yarın 540.yılımızı kutlayacağımız Davutpaşa Lisesi Mezunlar Günü tarafından düzenlenen geleneksel pilav günümüze (Saat 12.00) tüm mezunlarımızı, öğretmenlerimizi, idari çalışanlarımızı bekliyoruz.

Oradan da Mehmet Ustaya…

EMEL SEÇEN

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *