İstanbul
Açık
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,0998 %0.06
51,1832 %-0.06
7.344,29 % -0,15
69.250,78 %-1.704
Muhalif. SPOR Julian Nagelsmann Bayern Münih tarihinin en pahalı teknik direktörü oldu

Julian Nagelsmann Bayern Münih tarihinin en pahalı teknik direktörü oldu

Bayern Münih, Hansi Flick'in takımdan ayrılmak istediğini açıklamasının ardından Julian Nagelsmann ile 2026'ya dek sözleşme imzaladı.

Okunma Süresi: 2 dk

Bundesliga'da üst üste dokuzuncu şampiyonluğuna bir galibiyet uzaklıkta bulunan Bayern Münih'te bir süredir devam eden teknik direktör bilmecesi son buldu.

Bayern Münih sezon sonunda takımdan ayrılmak istediğini açıklayan Hansi Flick'in istifasını kabul etti ve takımı gelecek sezondan itibaren Julian Nagelsmann'ın çalıştıracağını açıkladı.

Hem Bayern'in hem de Nagelsmann'ın görev yaptığı Leipzig'in açıkladığı bu gelişmeyle beraber 33 yaşındaki Nagelsmann'ın üçüncü takımı Almanya'nın en büyüğü olacak. 2026 yılına dek Bayern Münih'i çalıştıracak olan Nagelsmann'ın kazanacağı yıllık ücret açıklanmadı.

Nagelsmann ne söyledi?

Bayern Münih'i çalıştırmanın eşsiz bir fırsat olduğunu söyleyen Nagelsmann heyecanını gizlemedi:

"Bayern Münih'i çalıştıracak olmak büyük bir fırsat. Böyle bir şansım olursa bunu gerçekleştirmek isteyeceğimi hiçbir zaman gizlemedim.

"Bu benim adıma çok özel. Bu nedenle Oliver Mintzlaff'a ve durumu çözüme kavuşturan Leipzig'deki tüm yönetecilere teşekkür etmek istiyorum."

Tarihin en pahalı teknik direktörü

Julian Nagelsmann ile çalışacak olmaktan mutluluk duyduklarını belirten Bayern Münih Sportif Direktörü Hasna Salihamidzic, genç çalıştırıcının Bayern Münih ile büyük başarılar yakalayacağına emin olduğunu söyledi.

Öte yandan Goal'ün edindiği bilgiye göre Bayern Münih, kulübü Leipzig ile 2023'e dek sözleşmesi bulunan Nagelsmann için 20-25 milyon euro arasında bir tazminat bedeli ödeyecek. Bu durum Nagelsmann'ı 2011 yazında Porto'dan Chelsea'ye 15 milyon euro karşılığında geçen Andre Villas Boas'ın önünde futbol tarihinin en pahalı teknik direktörü yapacak.

Geçtiğimiz sezon Leipzig'i Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale taşıyan Nagelsmann, bu sezon da takımını Bundesliga'da ikinci sıraya yerleştirmiş ve Bayern ile son haftaya dek şampiyonluk mücadelesi vermişti.

Flick Almanya'ya

Yaşanan bu gelişmenin ardından Bayern'i geçen sezon Şampiyonlar Ligi'nde şampiyonluğa taşıyan Hansi Flick'in bu gelişmenin ardından Euro 2020'nin ardından görevden ayrılacağını açıklayan Almanya Milli Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw'ün yerini almasına kesin gözüyle bakılıyor.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız