İstanbul
Parçalı az bulutlu
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,1789 %-0.1
50,8136 %0.53
7.097,70 % -0,54
73.384,47 %2.549
Muhalif. SPOR Bakan Bak: Paris 2024 Olimpiyatları için iddialıyız

Bakan Bak: Paris 2024 Olimpiyatları için iddialıyız

Okunma Süresi: 2 dk

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenecek 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları'na 100 gün kaldığını belirterek, "Hedefimiz; Tokyo 2020 Olimpiyatları'nda toplam madalyada yaptığımız zirveyi kalıcı hale getirmek ve daha önce madalya almadığımız branşlarda da başarıya ulaşarak Paris'te çıtayı yukarıya taşımak." ifadelerini kullandı.

Bakan Bak, yaptığı yazılı açıklamada, başlamasına 100 gün kalan Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Milli sporcuların mücadele ettiği organizasyonlarda tarihi madalyalar kazanıldığına dikkati çeken Bakan Bak, "Sporu seven, sporun içinden gelen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, Türkiye'nin dört bir yanında yapılan spor tesisleriyle 'spor ülkesi' olma yolunda ilerliyoruz." görüşlerine yer verdi.

Bakan Bak, milli sporcuların, antrenörleri eşliğinde kendilerine sağlanan imkanı en iyi şekilde değerlendirdiğini ve ülkeyi yurt dışında başarıyla temsil ederek kendilerini gururlandırdığını vurgulayarak şunları kaydetti:

"Farklı branşlarda elde edilen tarihi başarıların Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na da yansıyacağına yürekten inanıyorum. Kota alan milli sporcularımız büyük bir motivasyon ve inançla hazırlıklarına devam ediyor. Farklı branşlarda kota mücadeleleri sürüyor. Kota mücadelesi veren tüm sporcularımıza başarılar diliyorum. Her sporcunun hayali olan olimpiyatların başlamasına sadece 100 gün kaldı. Sporcularımızla, teknik ekibimizle, yöneticilerimizle çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Hedefimiz; Tokyo 2020 Olimpiyatları'nda toplam madalyada yaptığımız zirveyi kalıcı hale getirmek ve daha önce madalya almadığımız branşlarda da başarıya ulaşarak Paris'te çıtayı yukarıya taşımak. Paris 2024 Olimpiyatları için iddialıyız ve büyük bir heyecanla oyunların başlamasını bekliyoruz. Sporcularımız 'Türkiye Yüzyılı'nda Paris'te yeni destanlar yazmak için hazır. Ay-yıldızlı bayrağımızın dalgalandırılması ve İstiklal Marşımızın dinletilmesi için mücadele eden sporcularımızın akıttığı her ter damlası bizim için kıymetlidir. Madalya kazanmanın yanında sporcularımızın centilmence mücadele etmesi ve bayrağımızı en iyi şekilde temsil etmesi de bizim için önemlidir."

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız