İstanbul
Açık
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,5957 %0.01
51,4260 %-0.15
6.657,54 % -0,70
67.693,60 %0.425
Muhalif. SAĞLIK Tıp dünyasındaki son gelişmeler ICORAM 2022 kongresinde ele alındı

Tıp dünyasındaki son gelişmeler ICORAM 2022 kongresinde ele alındı

Nişantaşı Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen kongre, önde gelen bilim insanlarını, araştırmacıları ve uzmanları bir araya getirdi

KAYNAK: AA
Okunma Süresi: 2 dk

İSTANBUL (AA) Tıp dünyasındaki son gelişmeler Nişantaşı Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Uluslararası Tıpta Son Gelişmeler Kongresi'nde (ICORAM 2022) ele alındı.

Nişantaşı Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre, ICORAM 2022; tıp alanındaki en son gelişmeler, yöntemler ve yaklaşımların tüm yönleriyle ele alınması amacıyla önde gelen bilim insanlarını, araştırmacıları ve uzmanları bir araya getirdi.

Nişantaşı Üniversitesi NeoTech Campus Doç. Dr. Cevdet Uysal Konferans Salonu'nda düzenlenen kongrenin başkanlığını Nişantaşı Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Soner Şahin yaptı. Yerli ve yabancı bilim insanlarının katıldığı ve tıptaki son yeniliklerin ele alındığı kongrede bilim insanları karşılaştıkları pratik zorlukları ve çözümleri tartıştı.

İlk gün yüz yüze, ikinci gün çevrim içi gerçekleştirilen kongre, hibrit forum özelliğiyle tıptaki son gelişmelerin tartışıldığı bir zemin oluşturdu.

"ICORAM bilimsel bir şenlik yaşattı"

Açıklamada kongredeki açılış konuşmasına yer verilen Prof. Dr. Soner Şahin, üniversitedeki tıp fakültesinin geçen yıl eğitimöğretime başladığını anımsattı.

Sağlık Bilimleri Fakültesi öncülüğünde 2 ayrı platformda "Sağlıkta Yapay Zeka" zirveleri yapıldığını ve bilimsel süreklilik hedefleri üzerinde durulduğunu kaydeden Şahin, "Gelecekteki süreçlerin yönetiminde bilimsel sürdürülebilirliğimiz ana felsefemiz olacaktır. Öğrencilerimiz, akademisyenlerimiz ve dış paydaşlarımızla ben değil biz diyen bir yarın hayaliyle yolculuğumuza devam edeceğiz." açıklamasında bulundu.

Şahin, ICORAM 2022'ye ilişkin, "Tıpta güncel gelişmelerin bir devamı niteliğindeki kongremiz Neotech kampüsümüze yakışır bir açılışla metaverse evreninde gerek üniversitedeki katılımcılara gerekse çevrim içi platformdaki akademisyenlere bilimsel bir şenlik yaşattı." ifadelerini kullandı.

(Abonesi olduğumuz AA’dan değiştirilmeden eklenmiştir.)

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız