İstanbul
Parçalı bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,5354 %0.07
49,5729 %-0.06
5.746,23 % -0,12
89.671,04 %-2.637
Ara
Muhalif. MAGAZİN Zeynep Sever Demirel’den çocukların sosyal medya kullanımıyla ilgili tavsiye

Zeynep Sever Demirel’den çocukların sosyal medya kullanımıyla ilgili tavsiye

Üç kız çocuğu annesi Zeynep Sever Demirel, sosyal medyayı tamamen yasaklamaktansa kontrollü kullanımın önemini vurguladı ve ebeveynlere önerilerde bulundu.

Okunma Süresi: 1 dk

Teknik direktör Volkan Demirel ile evli olan ve Yade, Yeda ile Yasmin adını verdikleri üç kız çocuğu annesi Zeynep Sever Demirel, çocukların sosyal medya kullanımı konusundaki düşüncelerini paylaştı. Habertürk’ten Atakan Makar’ın haberine göre, Demirel, çocuklarını platformların olumsuz etkilerinden korumak amacıyla çeşitli kısıtlamalar ve sınırlar koyduğunu belirtti.

Dünyanın birçok ülkesinde 16 yaş altındakilere sosyal medya yasağı getirilmesi düşünülürken, Demirel tamamen yasakçı bir tutum yerine kontrollü izni savundu. “Bizim kısıtlamalarımız var tabii ki ama onu da dengede tutmak lazım. Sosyal medya olmadan da bu dünya ilerlemiyor ama onları da koruması lâzım,” dedi.

Tamamen yasaklamanın cazibesine kapılmamak gerektiğini vurgulayan Demirel, asıl çözümün çocukları iyi eğitmekten geçtiğini ifade etti. Sosyal medyadan aldığı olumsuz yorumlardan etkilenmediğini de sözlerine ekleyen Demirel, özgüvenli bireyler yetiştirmenin önemine dikkat çekti: “Ben artık etkilenmiyorum öyle bir dönemim oldu. Özgüvenli bireyler yetiştirirsek başkalarına karşı kıskançlık duygusunu hafifletiriz, güzellik algılarından da etkilenmezler.”

Demirel, sosyal medyada çocuklara ve kendisine yönelik olumsuz yorumlarla başa çıkmanın yolunun, doğru rehberlik ve özgüvenli bireyler yetiştirmek olduğunu belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *