İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
38,7612 %-0.08
43,5572 %0.22
4.025,89 % -0,68
104.087,53 %0.339
Ara
Muhalif. MAGAZİN Lady Gaga’dan Rio’da rekor konser: 2 milyonu aşkın kişi katıldı

Lady Gaga’dan Rio’da rekor konser: 2 milyonu aşkın kişi katıldı

Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinde müzik tarihine geçen bir an yaşandı. Ünlü pop yıldızı Lady Gaga, Copacabana Plajı’nda verdiği ücretsiz konserle 2 milyondan fazla hayranını bir araya getirdi. Bu devasa katılım, sanatçının bugüne kadarki en büyük sahne performansı olarak kayıtlara geçti.

Okunma Süresi: 2 dk

Rio Belediyesi tarafından finanse edilen bu dev etkinlik, kentin turizmini ve ekonomisini canlandırma amacı taşıyordu. Yetkililer, konserin şehre yaklaşık 100 milyon dolarlık ekonomik katkı sağlamasını bekliyor.

Konser, Lady Gaga’nın "Mayhem" adını taşıyan sekizinci stüdyo albümünün tanıtım turnesi kapsamında düzenlendi. Albümde yer alan “Abracadabra” ve “Die With a Smile” gibi parçalar ilk kez sahnede canlı olarak seslendirildi. Gaga, en son 2012 yılında Brezilya'da konser vermişti.

Sabahın İlk Işıklarıyla Plaja Akın Ettiler

Gaga’nın hayranları, konser alanına girmek için sabahın erken saatlerinde plaj çevresinde uzun kuyruklar oluşturdu. Brezilya’nın dört bir yanından gelen dinleyiciler, Copacabana Plajı’nı tıklım tıklım doldurdu.

28 yaşındaki Luan Messias, komşu eyalet São Paulo’ya bağlı Itanhaem’den gece otobüsle gelerek sabaha karşı plaja ulaştığını belirtti.

5 Bin Polis, Yüz Tanıma ve Dronlarla Yoğun Güvenlik

Dev etkinlik için geniş çaplı güvenlik önlemleri alındı. Yaklaşık 5 bin polis memuru görev yaptı, katılımcılar alana metal dedektörlerden geçirilerek alındı. Etkinlik boyunca dronlar ve yüz tanıma teknolojisi kullanılarak olası güvenlik tehditleri izlendi.

Copacabana, Dev Konserlerin Yeni Adresi Oluyor

Geçtiğimiz yıl Mayıs ayında Madonna da aynı plajda büyük bir ücretsiz konser vermişti. O konser gibi Lady Gaga’nın performansı da Rio şehir yönetimi tarafından finanse edildi.

Rio, bu tür dev organizasyonlarla sadece müzikseverleri değil, aynı zamanda ekonomik canlanmayı da hedefliyor. Gaga'nın tarihi konseri, bu vizyonun en çarpıcı örneklerinden biri oldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *