Müzik piyasasında uzun süredir tartışılan “botla dinlenme” iddiaları yeniden gündemin merkezine oturdu. Spotify listeleri üzerinden başlayan tartışmalara bu kez Demet Akalın’ın açıklamaları damga vurdu.
Daha önce Sefo, Uzi ve Oğuzhan Koç gibi isimlerin de dile getirdiği haksız rekabet iddiaları, Spotify Türkiye’nin 2025’in en çok dinlenen sanatçısı olarak BLOK3’ü açıklamasının ardından yeniden alevlenmişti. Sosyal medyada geniş yankı uyandıran bu gelişme, listelerin güvenilirliğini bir kez daha tartışmaya açtı.
Spotify’da yüz milyonlarca dinlenmeye ulaşan şarkıları olmasına rağmen listelere giremediğini söyleyen Demet Akalın, daha önce de “Bir kere de hakkımı teslim edin” sözleriyle duruma tepki göstermişti. Akalın bu kez konuyu daha da ileri taşıyarak geçmişte yaşadığı bir olayı anlattı.
Bir dönem haftalarca 1 numarada kaldığını belirten Akalın, “Ebo yazın bir gün telefon açtı, ‘Ablayı yarın listenin zirvesinden indireceğiz’ dedi. Ertesi gün listeden #1’den indik. Yeni şarkının bu kadar sevileceğini nasıl biliyorsun? BLOK3 güzel şarkılar yapıyor ama orada başka şeyler dönüyor.” ifadelerini kullandı.
Akalın, tartışmaların bir diğer ayağında ise Lvbel C5’e destek verdi. O Ses Türkiye Yılbaşı Özel programında genç rapçinin eleştirilmesine tepki gösteren ünlü şarkıcı, müzik anlayışının ve dinleyici kitlesinin değiştiğini vurgulayarak, “Neden Lvbel C5 ile bu kadar uğraşıyorsunuz? O devir geçti, şarkılar değişti. Giderli şarkıların da babasını yapıyor. Sırf talep görüyor diye söylüyorlar.” dedi.