Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı Alpaslan, Antalya Kültür Yolu Festivali’nin açılışında yaptığı konuşmada, amaçlarının kültür ve sanatla bütünleşmiş bir turizm anlayışıyla şehirlerin kimliğini güçlendirmek olduğunu söyledi.
Alpaslan, Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin, kapsamı ve katılımcı sayısıyla sadece Türkiye’nin değil, dünyanın da en büyük kültür sanat festivallerinden biri haline geldiğini belirtti.
“Festivalimiz Avrupa’nın en prestijli kültür organizasyonları arasında yer aldı ve Avrupa Festivaller Birliği’ne kabul edildi,” dedi.
Adana’da başlayan yolculuğun, 7 bölgedeki 20 şehirde binden fazla mekanda, binlerce etkinlikte on binlerce sanatçıyı milyonlarca sanatseverle buluşturduğunu vurgulayan Alpaslan, önümüzdeki yıl festivalin 26 şehri kapsayacak şekilde büyüyeceğini açıkladı.
Antalya sanatla dolup taşacak
Alpaslan, Antalya Kültür Yolu Festivali’nin 9 gün boyunca 67 farklı noktada 517 etkinlikle şehri Akdeniz’in kültür ve sanat başkenti haline getireceğini söyledi.
Patara, Perge, Kaleiçi ve Aspendos gibi tarihi alanlarda düzenlenecek etkinliklerin, yerli ve yabancı ziyaretçilere farklı deneyimler sunacağını belirten Alpaslan, festivalin aynı zamanda şehir ekonomisine katkı sağlayan, kültürel etkileşimi artıran ve sanatçılara yeni alanlar açan bir markalaşma projesi olduğunu ifade etti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Türkiye Yüzyılı” vizyonu çerçevesinde çalıştıklarını belirten Alpaslan, “Bu ülkenin büyümesi ve her alanda rakipsiz olması için çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz.” dedi.
Açılış konuşmasının ardından Alpaslan, Türkiye Kültür Yolu Festivali Genel Direktörü Selim Terzi, Güzel Sanatlar Genel Müdürü Ömer Faruk Belviranlı ve Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürü Candemir Zoroğlu ile birlikte ressam Raşit Altun’un “Sır” isimli sergisini gezdi.
Festival 9 Kasım’da sona erecek.