İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,5390 %0.06
49,5897 %-0.08
5.754,12 % 0,02
89.084,69 %-2.673
Ara
Muhalif. KENT HABERLERİ Hatay’da ülke mutfakları ilgi görüyor

Hatay’da ülke mutfakları ilgi görüyor

Hatay Gastronomi Akademisi, Japon ve Meksika mutfaklarının en önemli lezzetlerini ağırladı. Atölyedeki eğitimlerde ülke mutfaklarının ünlü lezzetlerinin yapım ve sunum teknikleri hayli ilgi gördü.

Okunma Süresi: 2 dk

Hatay Gastronomi Akademisi, Japon ve Meksika mutfaklarının en önemli lezzetlerini ağırladı. Atölyedeki eğitimlerde ülke mutfaklarının ünlü lezzetlerinin yapım ve sunum teknikleri hayli ilgi gördü.

HATAY (İGFA) -EXPO 2021 Hatay’ın Antakya’daki alanında yer alan Hatay Gastronomi Akademisi, Japon ve Meksika mutfaklarının en önemli lezzetlerini ağırladı.

Gastronomi Akademisi Danışmanı Dr. Esat Özata’nın verdiği eğitimlerde dünya mutfaklarının iki önemliülkesinin tatları hakkında bilgi alan katılımcılar, lezzetleri hazırlamanın yanı sıra sunum teknikleri hakkında da çeşitli fikirlere sahip oldu.

Eğitimlerin ilk gününde Meksika lezzetleri yer aldı. Kendilerine özgü ekmekleri, çeşitçeşit sosları, acı ve baharatları ile bilinen Meksika mutfağı atölyesinde katılımcılar Chili Con Carne, ChiliBiberli Basmati Pilavı, Tavuklu Taco ve Burrito yapımını ve sunumunu öğrendi.

Japon mutfağı atölyesinde ise Japon mutfağının en özel tatlarından olan sushi yer aldı. Japon mutfağının en ünlü lezzeti olan sushi hakkında bilgi alan katılımcılar, Norimaki, Nigiri-Zushi, Uramaki, Tempura Karidesgibi birbirinden özel 9 farklı sushinin hazırlık aşamasından sunumuna kadar tüm aşamalarını deneyimlemefırsatına sahip oldu.

Çocuklarıyla birlikte dünya mutfaklarının sırlarını öğrenen vatandaşlar lezzetdolu iki gün geçirdi.Katılım için herhangi bir deneyim şartı olmayan atölyeler sonunda katılımcılara belgelerini Dr. Esat Özata takdim etti.

Hatay Gastronomi Atölyesinde eğitimler kapsamında 28 Haziran'da ‘En Sevilen Tatlılar’ ve 29 Haziran'daise ‘Hint Mutfağı’ atölyeleri ile devam edeceği öğrenildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *