İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,5358 %0.06
49,5593 %-0.09
5.748,96 % -0,07
89.636,04 %-2.57
Ara
Muhalif. KENT HABERLERİ Bursa Nilüfer’de buğday tarla günü düzenlendi

Bursa Nilüfer’de buğday tarla günü düzenlendi

Bursa Nilüfer İlçesi Doğanköy'de bulunan arazilere özel bir tarafından buğday çeşitleri üzerine organik ve organomineral gübreler ile yapılan demonstrasyon çalışmalarının sonucu tarla günü etkinliğinde gözlemlendi.

Okunma Süresi: 2 dk

Bursa Nilüfer İlçesi Doğanköy'de bulunan arazilere özel bir tarafından buğday çeşitleri üzerine organik ve organomineral gübreler ile yapılan demonstrasyon çalışmalarının sonucu tarla günü etkinliğinde gözlemlendi.

BURSA (İGFA) - Bursa'nın Nilüfer ilçesi Doğanköy kırsalında düzenlenen etkinliğe İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Erdoğan Ceylan, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ömer Doğan, Nilüfer İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yasemin Yiğit Bozkurt, SÜTAŞ Gübre İş Geliştirme Yöneticisi Samet ATA, il ve ilçe protokolünün yanı sıra çok sayıda üretici katıldı.

İl Müdür Yardımcısı Erdoğan Ceylan, buğdayın hemen hemen her devirde insanların en önemli gıda maddesini oluşturduğunu belirterek, mısır ile birlikte dünya çapında ikinci en fazla ekimi yapılan tahıl olduğunu söyledi.

Yıldan yıla değişmekle birlikte ortalama yıllık buğday istihsali 20 milyon 500 bin ton kadar olduğunu belirten Ceylan, "Ülkemizde birkaç il haricinde her yerde yetiştirilmektedir. En çok orta ve Güney-doğu Anadolu bölgelerinde buğday ziraati yapılmakta ve Türkiye'nin buğday üretiminin yüzde 60'ı bu iki bölgeden sağlanmaktadır. Türkiye ortalaması dekar da 550 kg kadardır. Bu yıl açıklanan sert ekmeklik buğday fiyatının ton başına 6 bin 150 lira, makarnalık buğday fiyatının ton başına 6 bin 600 lira, arpa fiyatının ise ton başına 5 bin 600 lira olacağı belirtilmiştir" dedi.

Ceylan, organik ve organomineral gübrenin buğdaydaki verim artışını birlikte etüt edeceklerini belirterek, buğday hasadının hayırlara vesile olmasını diledi.

Yapılan demonstrasyon sonucunda organik ve organomineral gübre ile yetiştirilen buğday çeşitlerinin kimyasal gübrelere oranla yüzde 20 daha fazla verim verdiği gözlemlendi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *