İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı P-1206 TCG Karşıyaka gemisi, ilk kez vatandaşların ziyaretine açıldı. Bostanlı Vapur İskelesi'ne yanaşan gemi, sabah saatlerinden itibaren ziyaretçileri ağırladı. Askeri personel, gemiyi gezenlere hem gemi hakkında hem de silah sistemleri konusunda detaylı bilgiler verdi.
Ziyarete Katılanlar
Gemi ziyaretine Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Karşıyaka Kaymakamı Özkan Demir, AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, Yeni Parti İzmir Milletvekilleri Murat Bakan ve Seda Kaya Ösen ile gaziler de katıldı. Protokol üyeleri, gemiyi gezerken askeri personelden bilgi aldı. Geminin, 2012 yılında inşa edilen Tuzla sınıfı bir karakol gemisi olduğu öğrenildi. Ziyaretin akşam saat 17.00'ye kadar süreceği belirtildi.
Ziyaretçilerden Gurur Dolu Sözler
Gemiyi gezen Tamer Kaplan (45), "Gemiyi gezdik ve gurur vericiydi. Böyle etkinliklerin daha çok olmasını isterim, gücümüzü görmek isterim.
Bu ziyaret 3-4 saat beklemeye değdi. Mutluluk ve gurur duydum" dedi.
Necmi Doğan (45) ise "Gemiyi çok beğendik ve gezerken duygulandık. Silah sistemlerinin çoğunun yerli üretim olduğunu öğrendik.

Gemi içinde bize anlatıp bilgilendirdiler. Zafer Bayramı'nda gezmek bizim için çok iyi oldu.
Elektronik harp sistemlerinde bayağı ileriye gitmişiz. Bu seviyelere gelmemiz bizim gurur duymamızı sağladı.
Zafer Bayramı'nda bu ve bunun gibi etkinliklerin çoğalmasını diliyorum. Çocuklarımız için de farklı ve güzel bir etkinlik oldu" diye konuştu.
Duygusal Anlar Yaşandı
Ziyaretçilerden Sevilay Apaydın (43) da "Gemiyi beğenmemek mümkün değil. Duygularımızı anlatamıyoruz. Yaşayarak görmek gerekiyor. İçeride hem duygulanıp hem gülümsetiyor. Gurur duyduk. Ordumuz çok kuvvetli. Çocuklarımızın da çok hoşuna gitti. Biz böyle etkinlikleri takip ederiz. Atamızın, ordumuzun izinden gidiyoruz" ifadelerini kullandı.