İstanbul
Kapalı
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,5395 %-0.15
52,0848 %0.6
6.870,09 % 1,78
71.827,17 %3.909
Muhalif. HABERLER Türker İnanoğlu Bizim Babamızdı

Türker İnanoğlu Bizim Babamızdı

Türker İnanoğlu Bizim Babamızdı

Okunma Süresi: 2 dk

Aynı akşam Türk sinemasının iki emekçisi İhsan Gedik ve Mehmet Uğur’a, ilk kez verilecek olan Türker İnanoğlu Vefa Ödülü taktim edilecek.

Sadri beyi ve Türker beyi saygıyla anıyoruz!

“Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri"nin dağıtılmasına sayılı günler kala, ödüle aday isimlerin heyecanı da arttı. Ödüllerin dağıtılacağı gece bu heyecanı farklı yaşayacak olan iki oyuncu İhsan Gedik ve Mehmet Uğur da Sadri Alışık Kültür Merkezi'ne teşekkürlerini dile getirdi. Geçtiğimiz haftalarda kaybettiğimiz Türk sinema tarihinin değerli ismi Bay Sinema Türker İnanoğlu adına ilk kez verilecek olan Türker İnanoğlu Vefa Ödülü'yle ilgili olarak Gedik; "Türker bey bizim liderimizdi, babamız gibiydi. Onun adına bu ödülü aldığımız için çok mutlu oldum. Gururluyum. Sadri Alışık güzel adamdı. Sadri beyi ve Türker beyi saygıyla anıyorum" dedi. İnanoğlu'nun hayatta olduğu sürece sahip çıktığı bir diğer emekçi oyuncu Uğur da, "Malkoçoğlu, Kar Muratlar ve diğer filmler derken biz Türker beyle neredeyse her gün yan yanaydık. Biz de emeği çok. Biz hep kol kanat gerdi. Ona her gün dua ediyorum" diyerek duygularını dile getirdi.

Çeyrek asrı geride bırakan Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri, bu yıl 04 Haziran Salı saat 20.30’da İstanbul Mustafa Kemal Merkezi (MKM), Attila İlhan Sahnesi’nde sahiplerini bulacak. Gecede ayrıca Sinema Onur Ödülü Şener Şen’e taktim edilirken, Tiyatro Onur Ödülü Göksel Kortay’a verilecek. Çolpan İlhan Sanata Değer Katan Kadınlar Ödülü Serpil Tamur’un olacak. Tiyatro ve Sinema oyuncuları dallarındaki ödüllerin sahipleri ise o gece açıklanacak ve ödüllerine sahip olacak.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız