İstanbul
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,7039 %0.2
52,2888 %0
6.825,39 % -0,08
71.852,00 %1.143
Muhalif. HABERLER “Maratonİzmir” için geri sayım başladı

“Maratonİzmir” için geri sayım başladı

“Maratonİzmir” için geri sayım başladı

Okunma Süresi: 2 dk

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin beşincisini düzenleyeceği Maratonİzmir, 21 Nisan Pazar günü koşulacak. World Athletics’te dünyanın en hızlı maratonları listesine giren organizasyonda yeni rekorların kırılması bekleniyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin beşincisini düzenleyeceği Maratonİzmir için geri sayım başladı.  21 Nisan Pazar günü koşulacak maratona 38 ülkeden ve Türkiye’nin dört bir yanından 5 bin 600 sporcu katılacak. AVEK Otomotiv’in ana sponsor olduğu Maratonİzmir,  Birleşmiş Milletler’in “Sürdürülebilir Bir Dünya” için belirlediği küresel amaçlar doğrultusunda bu yıl “Sağlık ve Kaliteli Yaşam” mottosuyla düzenleniyor. World Athletics’te dünyanın en hızlı maratonları listesine giren organizasyonda yeni rekorların kırılması bekleniyor

Ersun Yanal ve Bengisu Avcı da parkurda olacak

Bu yıl koşuda Ersun Yanal Vakfı’nı kurarak Türkiye’de çocukların ve gençlere fırsat eşitliği yaratmak için öncü bir hareket başlatan Türk futbolunun önde gelen teknik direktörlerinden Ersun Yanal ile Okyanus Yedilisi’nde dört kanalı yüzerek geçmeyi başaran ilk ve tek Türk kadını Bengisu Avcı da parkurdaki yerini alacak.  Sidrex Koşu Takımı ve Bengisu Avcı, Sağlıkta Kalite Derneği’nin (SAĞKAL) İzmir Eczacı Odası ile birlikte düzenlediği “Hayat Kurtaran Bileklikler” kampanyası için koşacak.

42 kilometrelik yarışın startı sabah 8’de verilecek

Türkiye’nin en hızlı parkuru Maratonİzmir’in startı saat 08.00’de Şair Eşref Bulvarı’ndaki eski İZFAŞ Genel Müdürlüğü binasının önünden verilecek. 42 kilometrelik yarışta yer alacak 600 atlet Alsancak üzerinden Karşıyaka’ya ulaşacak ve Bostanlı İskelesi’ne gelmeden dönecek. Aynı parkurdan bu kez Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerinden İnciraltı’na varacak atletler, İzmir Marina’dan dönerek başlangıç noktasında yarışı tamamlayacak. 

5 bin sporcu mücadele edecek

Maratonİzmir kapsamında 10 kilometrelik koşu da düzenlenecek. Bu yarışın startı da aynı gün ve aynı noktadan 07.00’de verilecek. Atletler, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerindeki Köprü Tramvay durağından dönerek, Fuar Kültürpark eski İZFAŞ binası karşı şeridinde yarışı tamamlayacak. 10 kilometrelik koşuya 5 bin atlet katılacak.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız