İstanbul
Açık
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,5661 %0
52,2391 %0.12
6.756,31 % 0,00
71.624,70 %2.521
Muhalif. HABERLER Malatya’nın ayağa kaldırılmasına devam

Malatya’nın ayağa kaldırılmasına devam

Malatya’nın ayağa kaldırılmasına devam

Okunma Süresi: 2 dk

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı ilk oturumu Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er başkanlığında gerçekleştirildi.

MALATYA (İGFA) - Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, şehrin yeniden ayağa kaldırılması noktasında bir ayaklarının sürekli Ankara’da olduğunu belirterek, çalışmaların yoğun şekilde devam ettiğini söyledi.

Ankara’da şehrin yeniden yapılanması, rezerv alanları ile yapılacak konutlarla alakalı olarak sürekli Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızla sürekli istişare halinde olduklarını belirten Başkan Er, "Seçim sürecinde vatandaşlarımıza 15 bin konut yapılmasına dair vaadimiz vardı. Ankara ziyaretimizde TOKİ ile yapmış olduğumuz ziyaret sonrasında mevcut hak sahipliği haricinde 15 bin fazla konut yapılması ile ilgili gerekli çalışmaları başlattılar” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile mevcut çevreyolunun rehabilite edilmesi noktasında görüşmeler olduğunu belirten Er, "Çevreyolu üzerinde bulunan kavşaklarla ilgili gerekli çalışmaların yapılması ile ilgili olarak da görüşmelerimiz oldu. Kuzey Çevre Yolu ile ilgili olarak da görüşmelerimiz oldu. Ayrıca Beylerderesi üzerine ikinci bir viyadük talebimiz oldu. Mevcut viyadük ilimiz trafiğini maalesef kaldıramıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımızın Malatya ziyaretinde, Malatya’mızın son durumu ile alakalı olarak bilgiler aktardık. Rezerv alanları ile alakalı olarak maalesef bilgi kirliliği var. Söğütlü Cami mevcut alanına yapılacak. İnşallah en kısa süre içerisinde Malatya’yı hep birlikte ayağa kaldıracağız. El birliğiyle hareket edersek deprem bölgesine aktarılan kaynakları en verimli şekilde değerlendiririz" diye konuştu.

Gündem maddeleri içerisinde yer alan bazı maddeler görüşülerek karara bağlanırken bazı maddeler ise ilgili komisyonlara havale edildi bazı maddeler ise bir sonraki toplantıda görüşülmek üzere ertelendi.

Mecliste Tarım Hayvancılık Komisyonu kurulması kararlaştırılırken, kurulan komisyona; Mulla Hasan Kaplan, Osman Çiftçioğlu, Ali Ekinci, Hasan Avşar, Süleyman Durmaz, Ergül Günaydın, Hurşit Kuşçu seçildi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız