İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,5444 %0.06
49,6681 %0.03
5.770,25 % 0,30
91.962,65 %-1.177
Ara
Muhalif. HABERLER Evde Restoran Lezzeti: Yağlı Kağıtta Yaprak Döner Tarifi

Evde Restoran Lezzeti: Yağlı Kağıtta Yaprak Döner Tarifi

Az malzeme ve kolay yöntemle hazırlanan yağlı kağıtta döner tarifi, evde gerçek döner lezzeti sunuyor.

KAYNAK: HABER MERKEZİ
Okunma Süresi: 2 dk

Evde Restoran Lezzeti: Yağlı Kağıtta Döner

Sosyal medyada kısa sürede viral olan yağlı kağıtta döner, evde kolayca hazırlanabilen ve gerçek döner tadını sunan bir tarif. İnce kesilmiş et, doğru baharat oranı ve yağlı kağıdın aromasıyla hazırlanan bu yöntem, hem uğraştırmadan hem de hızlıca pişerek sofranıza eşsiz bir lezzet katıyor.

Malzemeler

  • 500 g dana kıyma
  • 1 adet soğan (rendelenmiş, suyu çıkarılmış)
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı salça (opsiyonel)
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 diş sarımsak (ezilmiş, opsiyonel)

Hazırlık ve Pişirme

  1. Kıymayı geniş bir kaba alın. Üzerine soğan suyu, yoğurt, zeytinyağı, baharatlar ve sarımsağı ekleyip karıştırın. Etin her tarafının marine ile kaplanmasına dikkat edin.
  2. Kıymayı streç film ile kaplayıp buzdolabında en az 2–3 saat, mümkünse bir gece dinlendirin. Bu adım etin yumuşak ve aromalı olmasını sağlar.
  3. Büyük bir yağlı kağıdın üzerine kıymayı incecik serin. Döner formu vermek için sıkıca sarın.
  4. Yağlı kağıdı bir de folyo ile sararak rulo şeklinde sıkıştırın.
  5. Fırını 200°C’ye ısıtın. Hazırladığınız döner rulosunu tepsiye koyup 35–40 dakika pişirin.
  6. Fırından çıkardıktan sonra ince dilimler halinde kesip, tavada az yağ ile birkaç dakika kızartın.

Servis Önerisi

Pide, lavaş veya pilav eşliğinde servis edin. Üzerine domates, soğan ve maydanoz ekleyerek tam restoran lezzeti yakalayabilirsiniz. Not: İnce kesilmiş et ve doğru baharat dengesi, bu tarifi gerçek döner tadına en yakın hâle getiren püf noktalarıdır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *