İstanbul
Parçalı bulutlu
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
50,1575 %0.20
55,9367 %-0.62
6.556,39 %-0.60
76.083,96 %0.28
Muhalif. HABERLER Doğu Akdeniz'de dev deniz tatbikatı: Mavi Balina-2026 için geri sayım başladı

Doğu Akdeniz'de dev deniz tatbikatı: Mavi Balina-2026 için geri sayım başladı

Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenecek Mavi Balina-2026 Davet Tatbikatı, 9-20 Kasım tarihleri arasında çok sayıda ülkenin katılımıyla Doğu Akdeniz'de gerçekleştirilecek.

Doğu Akdeniz'de dev deniz tatbikatı: Mavi Balina-2026 için geri sayım başladı
KAYNAK: DHA
Okunma Süresi: 1 dk

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan resmi açıklamaya göre, Türkiye'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan Mavi Balina-2026 Davet Tatbikatı, 9-20 Kasım 2026 tarihleri arasında Doğu Akdeniz'in sularında icra edilecek. Bölgedeki deniz güvenliği ve iş birliğini pekiştirmeyi hedefleyen tatbikat, geniş kapsamlı bir katılımla hayata geçirilecek.

Geniş katılımlı uluslararası iş birliği

Tatbikatın saha çalışmalarına Türkiye'nin milli unsurlarının yanı sıra NATO Daimi Deniz Görev Grubu-2 (SNMG-2) ile ABD ve Pakistan'a ait deniz unsurları fiili olarak katılım sağlayacak. Ayrıca Endonezya, Fas, Irak, Mozambik, Moritanya, Sudan, Suudi Arabistan ve Umman gibi ülkeler de süreci gözlemci statüsünde takip edecek.

Devasa lojistik ve personel gücü

Stratejik öneme sahip olan bu tatbikata toplamda 8 denizaltı, 20 su üstü unsuru, 10 hava unsuru ve 1 insansız su altı aracı dahil edilecek. Operasyonel süreçte 4 bin 500 personelin görev alacağı Mavi Balina-2026, bölgedeki askeri hareketliliğin en yoğun yaşanacağı etkinliklerden biri olacak.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız