Cumhuriyetin temellerinin atıldığı tarihi şehir Sivas, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 103. yıl dönümünü büyük bir heyecanla kutladı. Gün boyu süren etkinlikler, akşam saatlerinde düzenlenen görkemli kortej yürüyüşü ile zirveye ulaştı. Tren Garı önünde toplanan kalabalık, ellerinde taşıdıkları Türk bayraklarıyla Cumhuriyet coşkusunu şehrin dört bir yanına taşıdı.
Protokol ve vatandaşlar omuz omuza yürüdü
Yürüyüşe Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Coşar ve Belediye Başkanı Adem Uzun'un yanı sıra çok sayıda vatandaş eşlik etti. İnönü Bulvarı üzerinden devam eden kortej, Cumhuriyet Meydanı'na ulaştığında birlik ve beraberlik mesajları verildi. Yürüyüşün ardından gerçekleştirilen İstiklal Marşı töreni, katılımcılara duygusal anlar yaşattı.
Gökyüzü ışıklarla aydınlandı
Kutlamaların finali ise görsel bir şölene dönüştü. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen ışık ve havai fişek gösterileri, Sivaslılara unutulmaz bir gece yaşattı. Gökyüzünü renklendiren gösterilerle birlikte 103. yıl kutlamaları coşkulu bir şekilde sona erdi.