İstanbul
Parçalı bulutlu
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,6000 %0.3
51,5626 %-0.09
6.706,14 % 0,29
66.878,76 %1.016
Muhalif. HABERLER Bursa’da Doğancı Barajı Tüneli neden açılmıyor?

Bursa’da Doğancı Barajı Tüneli neden açılmıyor?

Bursa’da Doğancı Barajı Tüneli neden açılmıyor?

Okunma Süresi: 1 dk

Bursa’nın Orhaneli ilçesini kent merkezine bağlayarak ulaşım süresini 15 dakikadan 3 dakikaya indirmesi beklenen 2 bin 36 metrelik Doğancı Barajı Tüneli’nde aylardır çalışma yapılmıyor.

Esmanur GÜLBAHAR/ HERKES DUYSUN 

BURSA (İGFA) - Yıllık yaklaşık 14 milyon liralık tasarruf sağlanması beklenen ve 2023 yılının sonunda açılması planlanan tünelde, yaklaşık 6 aydır çalışma yapılmıyor.

Ak Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank, 2023 yılında Doğancı Barajı Tünelinde incelemelerde bulunmuş ve tünelin Bursa’nın dağ bölgesinde hayatı kolaylaştıracağını belirterek, “2023 yılı sonunda Doğancı Barajı Tünelinin açılışını yapıp kullanmaya başlayacağız.” demişti. 

Proje, bölge sakinleri için büyük bir kolaylık ve ekonomik canlılık getireceği beklentisiyle dört gözle bekleniyordu.

Bölge halkı, bu tünelin tamamlanmasının günlük yaşamlarına büyük bir rahatlık sağlayacağını düşünüyor ve yetkililerden açıklama bekliyor. 

Doğancı Barajı Tüneli’nin açılması durumunda, tünelin bölge ekonomisine ve ulaşımına büyük bir katkı sağlaması bekleniyor. 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız