İstanbul
Parçalı bulutlu
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,6337 %0.27
51,6013 %-0.2
6.704,43 % 0,27
67.001,74 %0.141
Muhalif. HABERLER Bursa Keles Kirazı’nda ilk hasat etkinliği

Bursa Keles Kirazı’nda ilk hasat etkinliği

Bursa Keles Kirazı’nda ilk hasat etkinliği

Okunma Süresi: 1 dk

Bursa'nın dağ ilçelerinden Keles'te tadı ile damaklarda iz bırakan, coğrafi işaret tescilli Keles Kirazı hasat edilmeye başlandı.

BURSA (İGFA) - Keles Kirazı; iriliği, lezzeti ve sertliği gib​i özellikleri ile iç piyasada ve ihracatta talep görüyor.

İlk hasat için Keles'te düzenlenen programa katılan Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Acar üreticilerle bir araya geldi.

Kiraz bahçelerini ziyaret eden İl Müdürü Acar, kirazın anavatanının Anadolu toprakları olduğunu, Dünyada en fazla kiraz üreten ülkenin ise Türkiye olduğunu hatırlattı.

Yurtdışı pazarında söz sahibi olmanın çok önemli olduğuna dikkat çeken İl Müdürü, kiraz üretim miktarı ve kalitesini artırarak dünya piyasasında ilk sıraya çıkmanın hedeflenmesinin gerektiğine vurgu yaptı. Acar, kiraz üretiminde Türkiye'deki sayılı illerden biri olan Bursa'da üretim sezonun bereketli geçmesini temenni etti.

Kirazın ilk hasat etkinliğine Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Acar ile birlikte Keles Belediye Başkan Vekili Numan Çakır ve üreticiler katıldı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız