İstanbul
Açık
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,4625 %0.28
51,2240 %-0.08
6.327,00 % 1,28
66.645,73 %-3.952
Muhalif. HABERLER Bingöl’de 30 torba çöp toplandı

Bingöl’de 30 torba çöp toplandı

Bingöl’de 30 torba çöp toplandı

Okunma Süresi: 2 dk

Bingöl'de Genç İçin Bir Saat Derneği üyeleri, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde Millet Bahçesi'nde temizlik etkinliği Düzenledi.

Bingöl Güncel TV / BİNGÖL (İGFA) - Genç İçin Bir Saat Derneği üyeleri, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla Millet Bahçesi ve çevresinde anlamlı bir temizlik etkinliği düzenledi.

Etkinlik kapsamında dernek üyeleri, ziyaretçiler tarafından çevreye atılmış çöpleri toplayarak çöp torbalarına doldurdu.

Toplamda 30 torba çöp toplayan dernek üyeleri, aynı zamanda çevre temizliği konusunda vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Millet Bahçesi ve Murat Nehri kıyısında gerçekleştirilen etkinlik, Dünya Çevre Günü’ne dikkat çekmek amacıyla düzenlendi. Dernek üyeleri, ortalama 3 saat boyunca yoğun bir çalışma gerçekleştirerek çevredeki çöpleri topladı. Ancak, güçlerinin yüzde 80’lik kısmıyla sınırlı kalınarak geriye kalan bölümün temizlenmesi için ilerleyen günlerde bir başka etkinlik düzenleneceği bildirildi.

Dernek Başkanı Anıl Korkut, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Genç İçin Bir Saat Derneği olarak 5 Haziran Dünya Çevre Günü münasebetiyle Genç Millet Bahçesi’ne geldik. Ortalama 3 saatlik çalışmamızda yaklaşık 30-40 adet çöp torbası doldurduk. Gücümüz ancak yüzde 80’lik alanı temizlemeye yetti. Geriye kalan kısmını ise önümüzdeki günlerde yine bir etkinlik düzenleyerek temizleyeceğiz” dedi.

Korkut, ayrıca bugünkü etkinlikle birlikte alanın kirli ve temiz hallerini gözlemlediklerini belirterek, alanda bulunan yüzlerce insanın her birinin bir çöpünü yere atması durumunda alanın bir çöplüğe dönüşeceği uyarısında bulundu.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız