İstanbul
Hafif yağmur
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,6337 %0.27
51,6013 %-0.2
6.704,43 % 0,27
66.968,29 %0.085
Muhalif. HABERLER Beylikdüzü’nde ’Beslenme Saati’ ile çocuklara 45 milyon TL’lik sosyal destek

Beylikdüzü’nde ’Beslenme Saati’ ile çocuklara 45 milyon TL’lik sosyal destek

Beylikdüzü’nde ’Beslenme Saati’ ile çocuklara 45 milyon TL’lik sosyal destek

Okunma Süresi: 2 dk

İstanbul'da Beylikdüzü Belediyesi'nin Türkiye örnek olan Beslenme Saati Uygulaması ile bugüne kadar 450 bin paketi çocuklara ulaştırılırken, yaklaşık 45 milyon TL’lik bir sosyal destek sağlandı.

İSTANBUL (İGFA) - Beylikdüzü Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantısı, Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleşti.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Beylikdüzü Belediyesi’nin Türkiye örnek olan Beslenme Saati Uygulaması hakkında da bilgiler verdi.

Başkan Çalık, okulların kapanmasıyla birlikte Beslenme Saati Uygulamamıza eylül ayına kadar ara verdiklerine dikkati çekerek, "Beslenme Saati hem çok gurur duyduğumuz hem de içimizi kanatan bir meseledir. Uygulamadan faydalanan çocuklarımızın sayısının artmasından asla gurur duymuyoruz. Bunun aksine sayının azalmasından mutlu olduğumuz bir işi yapıyoruz. Bugüne kadar 450 bin paketi çocuklara ulaştırdık ve yaklaşık 45 milyon TL’lik bir sosyal destek sağladık. Okulların açılmasıyla birlikte uygulamamız kaldığı yerden devam edecek. Durmasına, aksamasına asla müsaade etmeyeceğim.  Beylikdüzü’nde hiçbir çocuğun kaderi yoksulluk olmayacak. Türkiye’de çocukların yüzde 12’sinin yetersiz beslendiğini, beslenme çantaları bomboş okula giden çocukların yaşadığı hayal kırıklığını ve isyanını unutmamalıyız” diye konuştu.

Başkan Çalık, Beylikdüzü’nde her mahalleye bir kreş hedefiyle yola çıktıklarını da dile getirerek, kadınların sırtındaki bakım yükünü azaltmak ve çocuklarımıza eğitimde fırsat eşitliği sağlamak için yola çıktıklarını belirterek, "Yuvamız Beylikdüzü” çatısı altında Mutlu Çocuk Merkezimizi tamamladık. Çocuklarımıza yatırım, geleceğimize yatırım demek ve bu bilinçle Beylikdüzü, önce çocuklarımız için nefes olsun istiyoruz. Hedefimiz, çocuk dostu bir kent olmak. Çocukların mutluluklarını, gözlerindeki pırıltıyı gördükçe ne kadar doğru bir iş yaptığımızı görmüş oluyoruz” dedi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız